Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe campagne moet groeiend aantal gezondheidsklachten halt toe roepen

In de agrarische en groene sector zijn klachten aan rug en ledematen verantwoordelijk voor 47 procent van het ziekteverzuim. De lichamelijke belasting tijdens het werk draagt hier voor een groot deel aan bij. Denk aan te zwaar tillen en dragen en steeds dezelfde bewegingen maken. 

De nieuwste Stigas cijfers laten de top 4 van klachten aan het lijf zien en door welke bewegingen deze klachten worden veroorzaakt. Ben je benieuwd hoe dit is voor jouw eigen sector? Bekijk dan hier de factsheets per deelsector. 

Kick-off landelijke campagne
Om aandacht te vragen voor het voorkomen van lichamelijke overbelasting starten het Ministerie van SZW en het Nederlands Focal Point de landelijke campagne ‘Hoe TOP werk jij?’ De online kick-off van de campagne is op woensdag 28 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Ook Stigas is hier aanwezig en zal samen met andere sectoren en staatssecretaris Bas van ‘t Wout de campagne aftrappen.

Vanwege het grote aandeel van klachten van rug en bewegingsapparaat en de toenemende vergrijzing wil de agrarische en groene sector de komende jaren extra aandacht besteden aan het voorkomen en beperken van lichamelijke belasting. Dat start met het in kaart brengen van de risico’s van het werk in de verschillende sectoren en het op basis hiervan vergroten van het bewustzijn. Belangrijk onderdeel hierbij is het communiceren van goede praktijkvoorbeelden en oplossingen.

De online kick-off bijeenkomst bijwonen kan, aanmelden kan hier.

Deel goede voorbeelden
Stigas doet een oproep aan iedereen die werkt in de agrarische en groene sector om goede voorbeelden, waarmee zwaar werk lichter wordt gemaakt, te laten zien. Heb je zo’n goed voorbeeld? Mail deze naar [email protected].

bron: Stigas

Publicatiedatum: