Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kamervragen over 'afraden tomaat van eigen bodem'

Semi-overheidsorgaan Milieu Centraal zou het kopen van Nederlandse tomaten in de winter afraden en in plaats daarvan het kopen van Spaanse of Marokkaanse tomaten aanraden. Dat bracht Elsevier vorige week voor het voetlicht en deed de nodige wenkbrauwen fronsen, o.a. bij CDA-Tweede Kamerlid Maurits von Martels en ook VVD-Kamerlid Arne Weverling.

Von Martels stuurde gisteren Kamervragen in en vraagt zich af of minister Carola Schouten zijn mening deelt dat het afbreuk doet aan de waardering voor de Nederlandse tuinbouw en dat het zelfs voor een vertekend beeld kan zorgen van de Nederlandse tuinbouw, juist een duurzame koploper. 

Ook wil hij weten of Schouten met hem van mening is dat tomaten uit Marokko of Spanje importeren waarschijnlijk slechter voor het milieu is dan tomaten van eigen bodem kopen.

Von Martels spreekt van een fout op de kanalen van Milieu Centraal en wil van Schouten weten hoe ze dat in de toekomst gaat voorkomen.

Lees hier in Elsevier (achter een betaalmuur, dat wel) het artikel, al circuleert het ook op de sociale media (o.a. ook bij ons gedeeld).