Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland zet energiesubsidieprogramma voort

Duitse land- en tuinbouwbedrijven kunnen opnieuw financiering krijgen uit het federale programma voor energie-efficiëntie. Het Bondsministerie van Voeding en Landbouw (BMEL) gebruikt de nieuwe richtlijn om speciale steun te verlenen aan projecten die het gebruik van hernieuwbare energieën voor intern bedrijfsgebruik uitbreiden en zo bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Onder de nieuwe financieringsvoorwaarden wordt de hoogte van de subsidie berekend op basis van de subsidie-efficiëntie. Projecten met een hoog CO2-besparingspotentieel zullen dus een hogere financiering krijgen. Tot 40 procent van de in aanmerking komende kosten zal worden gesubsidieerd.

Wat wordt er gefinancierd?
Kleine en middelgrote ondernemingen, die betrokken zijn bij de primaire productie, kunnen nu energieadviesdiensten aanvragen voor de ontwikkeling van algemene operationele CO2-besparingsconcepten. Geïnteresseerde bedrijven kunnen erkende, deskundige energieconsultants vinden via een nieuw aangelegd register van deskundigen van het Federaal Agentschap voor Landbouw en Voeding (BLE) op www.sachverstaendigensuche-energieeffizienz.de.

Aanvragen voor de bevordering van investeringen in technische maatregelen zijn vanaf 1 november 2020 mogelijk. Naast individuele maatregelen om de energie-efficiëntie te verhogen, omvat het financieringsprogramma ook de modernisering van bestaande installaties en de bouw van nieuwe installaties om de CO2-uitstoot te verminderen. Nieuw is de bevordering van zelfopgewekte, regeneratieve energie voor intern bedrijfsgebruik en de bevordering van mobiele apparaten en machines die gebruik maken van hernieuwbare energie.

Voor meer informatie:
www.ble.de

Publicatiedatum: