Noorse Bama heropent groenteverwerkingsbedrijf na coronabesmettingen

In Lierstranda, Noorwegen heeft Bama woensdagochtend het groenteverwerkingsbedrijf heropend. De fabriek was sinds zaterdagavond 19 september gesloten na coronabesmetting onder de medewerkers. Iedereen die in de fabriek is geweest, is in quarantaine gegaan en getest. In totaal testten 15 medewerkers positief.

Atle Beyer, administratief directeur bij Bama: “Medewerkers die weer komen werken moeten geen klachten hebben, negatief getest zijn en klaar zijn met hun tiendaagse quarantaine. We hadden sinds maart al extra maatregelen in de fabriek, maar die worden nu nog verder aangescherpt. Het gaat bijvoorbeeld om strengere toegangscontroles, vaker desinfecteren en meer digitale communicatie. Alle medewerkers worden in kleine groepen bijgeschoold en krijgen de richtlijnen ook in hun moedertaal.”

Lege schappen
Het groenteverwerkingsbedrijf produceert voorgesneden en gewassen salades, slamixen en groenten. Doordat de fabriek gesloten was, ontstonden er tekorten in de supermarkten.

Pia Gulbrandsen, commercieel directeur bij Bama: “Supermarkten hebben helaas een tekort aan voorgesneden en gewassen sla- en groentemixen. We hebben daarom meer vervangende producten geleverd, bijvoorbeeld meer kroppen ijsbergsla en ongewassen rucola. Er zijn in ieder geval genoeg alternatieven voor de consumenten.”

Dit wordt bevestigd door Kine Søyland van Norgesgruppen: “We hebben genoeg alternatieven en zien daarom geen reden om te importeren. Als de fabriek eenmaal weer open is, zal alles snel weer aangevuld zijn.”

Bronnen: nationen.no en nationen.no


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven