Spanjaarden werken aan 'authentieke Almeríaanse tomaat'

Drie Spaanse partijen, te weten CASI, Criado y López S.L. (CyL) en Agroindustrial Kimitec, gaan in een nieuw project genaamd S3 op zoek naar een authentieke Almeríaanse tomaat. Het gaat om drie partijen uit Almería. Met hulp ook van de Universiteit van Almería en landbouwkredietverstrekker Cajamar moeten telers extra tools krijgen voor een betere tomatenteelt. 

CASI, die een voortrekkersrol zal nemen in het project, is van plan zich te focussen op de verbetering van aspecten als kwaliteit, voedselveiligheid, concurrentievermogen, productiviteit en duurzaamheid door middel van rassenselectie, biomeststoffen en geïntegreerde bestrijding.

Kimitec zal een specifieke plantvoeding voor enkele geselecteerde variëteiten ontwerpen, ontwikkelen en produceren die de tomaten kan voeden en beschermen zonder enige vorm van chemische sporen na te laten en die ook de uiterlijke kenmerken van de vrucht kan verbeteren.

CyL ten slotte gaat een dubbelwerkend anti-insectennet ontwikkelen dat de insecten buitenhoudt maar de snelheid waarmee verse lucht de kas binnenkomt, verhoogt.

Door de samenwerking van de drie bedrijven wil men in Almería een smakelijkere, gezondere en duurzamere tomaat telen om de markt te kunnen betreden met een competitief product dat net dat tikkeltje anders is dan de andere.

Bron: diariodealmeria.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven