Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe pallettrucks met staplatform

Still heeft zijn productportfolio uitgebreid en levert de EXH-serie laagheffende pallettrucks en EXD-serie dubbelheffende pallettrucks nu ook met een vast staplatform. Het vaste platform op de nieuwe EXH-S en EXD-S modellen biedt een comfortabele werkplek met een allround bescherming. Vooral wanneer de ruimte op laadplatforms of in een vrachtwagen beperkt is, is het een voordeel dat de werkplek een stevig frame heeft. Alle carrosseriedelen blijven binnen de contouren van de truck, waardoor de veiligheid gewaarborgd is.

Het staplatform van de twee nieuwe Still-modellen is verkrijgbaar in drie varianten: met op- en afstap aan de achterzijde voor frequente inzet op het laadperron, met op- en afstap aan de zijkant voor langere transportafstanden, en met een rugleuning voor wanneer orderpicking centraal staat. Alle drie de varianten hebben een luchtgeveerd staplatform dat de rug van de bestuurder ook onder zware inzetomstandigheden beschermt. Het systeem vermindert lichaamstrillingen tot 40% en bestuurders kunnen de vering naar eigen behoefte of lichaamsgewicht instellen. Optioneel is een geïntegreerde luchtcompressor verkrijgbaar om de instelling eenvoudig mogelijk te maken. Dit verlicht de fysieke belasting met name wanneer bestuurders vaak wisselen tijdens lange diensten of bij frequente bewegingen op de laadklep. Ook bij het opstappen biedt het platform maximaal comfort, dankzij de lage opstaphoogte. Zeker wanneer er veelvuldig op- en afgestapt wordt, bijvoorbeeld tijdens het orderverzamelen, is dit een voordeel.

Het in hoogte verstelbare Easy Drive stuur kan met één hand worden bediend. De Easy Drive tuimelschakelaars garanderen een fijngevoelige, veilige bediening van de heffunctie. Ook een gelijktijdige bediening van rij-, hef- en stuurfuncties is mogelijk - zonder de greep te hoeven veranderen. Een optionele voetsensor, beschikbaar voor de truckvariant met instap aan de achterzijde, biedt een extra veiligheidsniveau. De sensor detecteert of de voeten van de bestuurder binnen de contouren van de truck zijn. Is dat niet het geval, dan verlaagt de truck automatisch zijn snelheid.

De optionele, onderhoudsvrije Li-Ion-technologie maakt het tussentijds laden van zowel de EXH-S 20/25 als de EXD-S 20 via kleine, decentrale laadstations eenvoudig. Indien gewenst kan de truck ook worden uitgerust met een ingebouwde lader en via ieder normaal stopcontact worden geladen. De trucks kunnen ook worden uitgevoerd voor zijdelingse batterijwissel. De accu wordt hiervoor op rollen gemonteerd, zodat deze eenvoudig en veilig zijdelings kan worden verwijderd. Zodra de accu ontgrendeld is, krijgt deze een eerste duwtje, waardoor het wisselen aanzienlijk vereenvoudigd wordt en de rug van de bestuurder wordt ontzien.

Compact en snel
Beide nieuwkomers hebben een totale breedte van slechts 720 mm - en dus 80 mm smaller dan een europallet in de lengte. Hierdoor zijn ze wendbaar in zelfs de meest krappe omgeving en geschikt voor inzet op een laadplatform. Krachtige rij- en hefmotoren geven de EXH-S 20/25 een draagvermogen tot 2.500 kg en een (optionele) topsnelheid van 14 km/u. De 5-wielaandrijving garandeert een optimale tractie en een hoge zijdelingse stabiliteit.

De EXD-S 20 dubbelstapelaar kan tot 2.000 kg als laagheffende pallettruck dragen, twee pallets van elk 1.000 kg in dubbelheffende uitvoering, of een draagvermogen tot 1.200 kg bij gebruik als hoog heffende pallettruck en heeft een maximumsnelheid van 10 km/u. De STILL Dynamic Drive Control-functie past die maximumsnelheid automatisch aan het gewicht van de last en de hefhoogte aan. Hefhoogtes tot 2.424 mm worden gemakkelijk bereikt. Gedempte steunrollen zorgen ervoor dat de truck nooit van zijn pad afwijkt.

Dankzij het standaard Blue-Q-energiebesparingsprogramma en het lage energieverbruik zijn deze pallettrucks ook energiezuinig. 

Bron: Still

Publicatiedatum: