Holland Farming BV is een Nederlandse distributeur van land- en tuinbouwproducten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Nederland en een regiokantoor in Boekarest (Roemenië) met een geavanceerd laboratorium voor bodem- en mestanalyse. Daarnaast hebben ze een eigen paprikakas, ook in Roemenië.

De kas
Georgiana Stanciu is de manager van de kas in Stoenesti, en vertelt over de teelt en over Holland Farming. "Wij zijn de enigen in Roemenië die paprika telen op substraat."

Het teeltoppervlak van de kas is 7.000 m2, op een totaal van 8.000. De overige 1.000 m2 bestaat uit kantoren, een irrigatieruimte en de stookruimte.

In eerste instantie was de kas bedoeld voor het testen van nieuwe gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen of zaden. Dat is nu veranderd, het belangrijkste doel is nu de paprikateelt.

De producten van New Holland Farming worden getest in Stoenesti om meer informatie te verzamelen voor andere telers. “We testen zaden bijvoorbeeld om 'het gedrag’ van sommige rassen onder Roemeense klimaatomstandigheden te bestuderen. Daarnaast testen we bioproducten op hun compatibiliteit met biologische bestrijdingsmiddelen. We willen de goede insecten niet doden."

Gewasmax
Cropmax is een biostimulant van Holland Farming die voor allerlei gewassen kan worden gebruikt, van groente tot sierteelt. Het helpt gewassen om met stress om te gaan, bijvoorbeeld als het buiten erg warm is. In warme periodes is het moeilijk om voldoende calcium op te nemen.

"Met behulp van dit product verbetert het wortelstelsel, waardoor het een sterk, gezond gewas wordt dat meer voedingsstoffen kan opnemen."

Het kan ook worden gebruikt in combinatie met gewasbeschermingsmiddelen, wat hun efficiëntie verhoogt en het metabolisme van de plant versnelt, waardoor het beschermingsmiddel sneller werkt, volgens de producent.

Voor meer informatie:
Holland Farming BV
Groenekanseweg 246-L,
3737 AL Groenekan
The Netherlands
+31 (0)35 6017391
info@hollandfarming.com 
www.hollandfarming.com