Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Little Leaf Farms verdubbelt en breidt uit naar Oostkust

Little Leaf Farms gaat verdubbelen naar vier hectare kas. De Amerikaanse slateler kan daarmee straks meer dan twee miljoen slaverpakkingen per maand produceren en distributie in in New England, New York, New Jersey, Pensylvania en de Oostkust verzorgen.

Het bedrijf heeft onlangs ook 72 hectare land aangekocht in McAdoo, Pennsylvania en heeft plannen om daar nog een geavanceerde kas te bouwen voor verdere distributie van duurzaam geteelde sla.

Little Leaf Farms wil ook een kas in North Carolina bouwen. De Bank of America heeft hier voldoende financiering voor geboden, vanwege goede financiële vooruitzichten. "De manier waarop we verse sla telen onder glas, met natuurlijk zonlicht en opgevangen regenwater, is de manier van de toekomst," aldus Paul Sellew, oprichter en directeur van het slateeltbedrijf. "De pandemie heeft ons duidelijk gemaakt dat we goede lokale voedselsystemen nodig hebben om veerkrachtiger te zijn als gemeenschap en om de versheid en kwaliteit van de producten te verbeteren."

Breken met traditie
Little Leaf Farms breekt met de lange traditie waarbij 95% van de bladgroenten bijna 5000 km vanuit Californië en Arizona moet worden vervoerd, zeker nu veel telers in Californië te maken hebben met bosbranden, droogtes en klimaatveranderingen. In plaats daarvan worden de groenten van Little Leaf Farms lokaal geoogst en binnen 24 verzonden naar winkels, zodat ze verser zijn en langer houdbaar.

Doordat er onder glas wordt geteeld, is er geen risico op besmetting, omdat de sla niet door menselijke handen wordt aangeraakt en de groenten niet worden blootgesteld aan dierlijk afval, zoals bij sla dat in de volle grond wordt geteeld. Zo is er ook geen risico op E-coli, een veel voorkomend probleem bij vollegrondsteelt in Californië. 

De Oostkust is volgens Sellew gewend aan sla die minder vers is door de lange afstanden die deze inmiddels heeft afgelegd vanaf de Westkust. "Of het nu door COVID-19, bodemerosie, bosbranden of droogtes komt, de Westkust is niet langer een betrouwbare bron van verse producten. Door in een gecontroleerde omgeving te telen, hebben we jaarronde productie teruggebracht naar de Oostkust."

Voor meer informatie:
Little Leaf Farms
www.littleleaffarms.com 

Publicatiedatum: