Jake Houweling van Houweling Dutch Plantin:

"Omdat ik jong ben, moet ik bewijzen dat ik betrouwbaar ben"

“We zijn dit bedrijf in januari 2019 begonnen, als dochteronderneming van Houweling Group en Dutch Plantin, gespecialiseerd in waterbehandeling en kokossubstraat,” vertelt Jake Houweling, de 28-jarige manager van Houweling Dutch Plantin in Ontario, Canada.

In vergelijking met 2019 is het bedrijf met 400% gegroeid. “Er is veel vraag naar onze producten en ik ben erg blij dat we aan die vraag kunnen voldoen.”

Op de vraag hoe hij het bedrijf zo hard heeft laten groeien in het tweede jaar, als enige werknemer, vertelt Jake dat naast het uitstekende ondersteuningsteam in Nederland het ontwikkelen van een bedrijf in deze sector gebaseerd is op het ontwikkelen van relaties met telers, in plaats van hen dingen op te dringen.

“Ik ga hen niet overtuigen om een product te kopen, ik ben er om hen te helpen de juiste keuze te maken voor hun gewassen. Omdat ik nog jong ben, moet ik bewijzen dat ik betrouwbaar ben. Het draait allemaal om netwerken. De ene teler heeft wellicht geen behoefte aan mijn producten, wat prima is, maar die relatie kan bijvoorbeeld wel leiden tot andere kansen in de toekomst.”

Jake Houweling

Producten
Het populairste product dat Jake verkoopt is Hydro Pure. Dit is een Intracare-product, dat bestaat uit 50% waterstofperoxide, gestabiliseerd met zilver. Het is een waterbehandelingsproduct voor irrigatiesystemen dat effectief is in het omhoog halen en verwijderen van biofilm.

“Steeds meer telers raken bekend met de voordelen van gestabiliseerde waterstofperoxide,” zegt Jake. “We zijn ervan overtuigd dat de populariteit van zilverperoxide heel snel zal toenemen.”

De coronapandemie heeft de verkoop van Hydro Pure niet beïnvloed, omdat het als desinfectiemiddel kan worden gebruikt voor kratten, tafels en andere harde oppervlakten. Sommige telers sproeien Hydro Pure zelfs in ruimtes om deze te desinfecteren voordat er nieuwe gewassen in komen. Hydro Pure wordt momenteel verkocht in flessen van 20 liter, maar er zullen ook andere verpakkingen volgen in de komende maanden.

Daarnaast verkoopt Jake kokossubstraat van Dutch Plantin. “De vraag naar biologisch telen neemt elk jaar toe en daarom dus ook de vraag naar substraat. Veel telers hebben problemen met de kwaliteit van hun kokossubstraat. We zijn er trots op dat we zelf vanuit kokos substraat produceren.”

Daarnaast heeft Jake onlangs de mogelijkheid gekregen om vertegenwoordiger te worden van de ledbelichtingsproducten van Signify. “Het past in ons huidige portfolio en is goed voor te toekomst, nu meer telers overstappen naar ledoplossingen.”

Aankomende uitbreiding
Daarnaast werkt Houweling Dutch Plantin aan het lanceren van een nieuw product. Eco Shield is een biostimulerend middel met plantaardige siliconen. Dit product is ontworpen om planten te helpen groeien in stressvolle omgevingen; het maakt de celwanden sterker, zodat schimmels minder vat krijgen op de plant en het gewas in veel andere opzichten beter wordt.

Producten op basis van siliconen zijn bekend in de markt, maar planten kunnen deze siliconen vaak moeilijk opnemen door de vorm waarin ze aan het product zijn toegevoegd. Eco Shield bevat siliconenzuur, wat 100% oplosbaar is en in sprayvorm of middels irrigatiedruppelaars kan worden gegeven. Het product is al in veel landen gelanceerd en er vinden testen plaats in Canada. De verwachting is dat Eco Shield officieel wordt gelanceerd in 2021.

Toekomst van Houweling Dutch Plantin
Wat heeft de toekomst in petto? “Het is een rollercoaster geweest tot nu toe. We hadden wat tijd nodig om onze weg te vinden, maar we zijn iets bijzonders begonnen wat blijft groeien. Met zorgvuldig uitgekozen producten, eerlijke prijzen en een positieve reputatie ben ik ervan overtuigd dat we de naam Houweling eer aan blijven doen.”

Voor meer informatie:
Jake Houweling
Houweling-Dutch Plantin
+1 (905) 598-0146
jake@h-dp.ca 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.