29 september: webinar over plukrobots

Holland Robotics organiseert samen met de vier Nederlandse Technische Universiteiten in het kader van het agROBOfood project het webinar ‘Dutch Soft Robotics; Gripping of natural objects’. Volgens de organisatoren heeft snelle en effectieve manipulatie van zeer delicate producten, zoals groente en fruit  nog niet veel aandacht gekregen in de agrifoodsector. 

Softgripping en ‘bioinspired’ manipulatie zijn ideale robotoplossingen voor pick-and-place toepassingen in de voedingsindustrie, maar ook in de productie en verpakking. Het gebruik van grijpers in de voedingsmiddelenindustrie brengt wel een aantal uitdagingen met zich mee. De besmettingsrisico’s zijn hoog en er worden extreme prestaties gevraagd. 

Flexibele grijpers
De vier Nederlandse Technische Universiteiten nemen je mee in de trends, ontwikkelingen, uitdagingen en toepassingen van het gebruik van flexibele grijpers voor verschillende producten, vormen en materialen op basis van de natuur.

In het webinar gaat Holland Robotics dieper in op het design van flexibele grippers met ‘bio-inspirered’ zachte materialen. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden besproken vanuit: moderne productiesystemen, gezondheidszorg en zachte (coöperatieve) robots voor de landbouw in relatie tot het agro-fooddomein.

Het webinar is een vervolg op het eerder georganiseerde event: Flexibele grippers en materialen. Het webinar wordt gehouden in het Engels en vindt plaats op 29 september.

Je kunt je hier aanmelden om het webinar te volgen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven