Australische naaldensteker voor de rechter

Een voormalige opzichter bij een aardbeienteeltbedrijf, die naalden in aardbeien zou hebben gestoken, moet terechtstaan voor een rechtbank in Queensland. De vrouw is belast met zes aanklachten van 'besmetting van goederen met de bedoeling om economisch verlies te veroorzaken'.

My Ut Trinh werkte bij Berrylicious in haar woonplaats Caboolture, ten noorden van Brisbane, Australië. Ergens tussen 2 en 7 september 2018 zou zij naalden in het fruit hebben gestoken. De politie beweert nu dat het DNA van My Ut Trinh op een naald werd geïdentificeerd die in een aardbeienpunnet in Victoria werd gevonden.

Een Australiër vond een naald toen hij op 9 september van datzelfde jaar in een besmette aardbei beet, waardoor een nationale voedselveiligheidswaanzin ontstond waarbij aardbeien in het hele land uit de schappen werden gehaald. Het hof vernam van meer dan 240 gelijkaardige incidenten na de eerste ontdekking en bijna 70 aardbeienmerken werden daardoor nadelig getroffen.

Volgens een artikel op 9news.com.au zal My Ut Trinh op een nader vast te stellen datum voor de rechtbank van Queensland worden berecht en bij veroordeling tot 10 jaar gevangenisstraf riskeren.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven