Agroponiente breidt uit in Almería met een nieuw sorteer- en pakstation

De AGF-groep Agroponiente uit El Ejido, in de Spaanse provincie Almería, heeft de bouw voltooid van een nieuw logistiek en verwerkingscentrum voor courgettes, aubergines, bonen en komkommers. De nieuwe faciliteiten beslaan een oppervlakte van 20.000 m², waarvan het grootste deel dient voor de verwerking van de groenten. Ook is er een apart pakstation.

“Onze werknemers profiteren misschien wel het meest van de installatie, zij kunnen nu aan de slag in een moderne en aan hun behoeften aangepaste ruimte, en anderzijds is het goed voor onze klanten. De specialisatie, de lineaire uitbouw en de koelcapaciteit zullen ons in staat stellen om de kwaliteit en dienstverlening naar een hoger niveau te tillen”, vertelt Jorge Reig, CEO van Grupo Agroponiente.

Productspecialisatie
Raúl Medina, de commercieel directeur, legde de nadruk op het strategische belang van dit nieuwe centrum vanuit commercieel oogpunt. Het ontwerp van het magazijn is gericht op een vlot en lineair proces bij de opslag, verwerking, palletisering en uitstroom van de producten. Om de houdbaarheid en bijgevolg de kwaliteit van de producten te optimaliseren, wordt de tijdspanne die de verse producten in het gebouw doorbrengen zo beperkt mogelijk gehouden.

Bovendien is er in het nieuwe pand plaats voor een hoge mate van specialisatie in de handmatige verwerkingsprocessen en voor producten met een zeer gevoelige schil, zoals courgettes en aubergines. Er wordt gebruik gemaakt van machines die de groenten zeer delicaat behandelen, zodat de klant een hoogwaardig product in handen krijgt.

"In onze nieuwe werkplaats staat het product centraal. De verdeling van de machines en de locatie van de koelcellen zijn strategisch uitgekiend om een voorzichtige behandeling van het product te kunnen garanderen. We stellen ons als doel een meerwaarde te bieden aan onze meest veeleisende klanten dankzij een product van de hoogste kwaliteit”, zo besluit Juan Jesús Lara, de industrieel directeur van het bedrijf.

Bron: financialfood.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven