KHN start kort geding tegen Nederlandse staat voor versoepelen maatregelen horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is een kort geding gestart tegen de Staat der Nederlanden. KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafel mag zitten.

KHN meent dat de maatregelen die nu gelden in de horeca veel strenger zijn dan noodzakelijk. Bovendien zijn ze volgens de brancheorganisatie in hoge mate willekeurig en staan ze haaks op versoepelingen die op andere gebieden wél zijn doorgevoerd. Er wordt bedrijven op dit moment geen enkel perspectief geboden en voor vele horecaondernemingen dreigt faillissement.

KHN wil met het kort geding afdwingen dat de in horecabedrijven zowel binnen als buiten de 1,5 meter afstandsnorm niet geldt voor groepen tot en met 9 personen. Ook moet de 1,5 meter afstandsnorm niet gelden voor zitplaatsen op terrassen. Daarnaast vordert KHN dat de Staat objectieve criteria kenbaar moet maken aan de hand waarvan versoepelingen voor de horeca in de toekomst zullen plaatsvinden.

Door in de huidige maatregelen verder te gaan dan nodig is, handelt de Staat volgens KHN niet alleen onrechtmatig jegens horecaondernemers, maar ook in strijd met grondrechten. De versoepelingen die worden geëist moeten per direct ingaan. Het kort geding zal dienen op donderdag 23 juli.

Bron: Koninklijke Nederlandse Horeca


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven