Russische tomatenprijzen stijgen

In Rusland zijn de tomatenprijzen weer gestegen, aldus analisten van EastFruit aan het eind van week 29. De belangrijkste reden hiervoor is een vrij sterke daling van het aanbod van kasplanten. Ook hebben veel telers door de intense hitte een belangrijk deel van hun vollegrondsteelt verloren.

Volgens de dagelijkse monitoring van het project zijn Russische kastelers momenteel niet bereid om tomaten af te zetten voor minder dan €0,73/kg - €1,47/kg, afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid van een lading. Zo is alleen al in het weekend de prijs van kastomaten met gemiddeld 20% gestegen.

Volgens telers is het aanbod van kastomaten deze week sterk gedaald door het warme weer en een lage luchtvochtigheid. Bovendien heeft het koele weer aan het begin van de zomer het begin van de oogst van de vollegrondstomaten aanzienlijk vertraagd. Telers van het Zuid-Federaal District melden dan ook een aanzienlijk verlies in de opbrengst van vollegrondstomaten.

Tomaten kosten in Rusland nu al gemiddeld 33% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Tegelijkertijd sluiten de marktpartijen de mogelijkheid niet uit dat het product in de nabije toekomst, na de oogst, beduidend goedkoper zal worden.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven