Teeltadviesplatform op weg naar appstore voor de tuinbouw

De tuinbouw is flink aan het digitaliseren geslagen. Steeds meer bedrijven implementeren technologieën die het mogelijk maken om tijdrovende processen efficiënter in te richten. Dat die technologie er ook steeds vaker voor zorgt dat er minder kosten worden gemaakt en een hogere output wordt gerealiseerd is niet onbelangrijk.

Een belangrijk onderdeel van digitalisatie is data. Er ontstaan naast klimaatsystemen steeds meer mogelijkheden om gegevens van allerlei onderdelen in de kas vast te leggen. Denk aan gewassensoren, het monitoren van plagen of scherminstallaties. En zo zijn er nog veel meer. Maar wat doe je met die data, waar sla je dat op, hoe analyseer je dit, en misschien wel het belangrijkste: hoe haal je daar nou zinnige inzichten uit? 

30MHz creëerde een platform waarop je andere software kunt laten ‘draaien’. Een voorbeeld hiervan is de Delphy Crop Profiler die met het gelijknamige bedrijf is ontwikkeld om deel te nemen aan de Autonomous Greenhouse Challenge. "Deze applicatie maakt gebruik van de data van jouw kas. Je krijgt dus specifiek teeltadvies dat gebaseerd is op jouw situatie. Zonder toestemming van de teler werkt dit niet. De inzichten die applicaties bieden, zijn dan ook enkel voor de teler bestemd en kunnen ook nu alleen gedeeld worden met toestemming van de teler."

Appstore voor tuinbouw
De volgende stap is dat het 30MHz platform langzaam maar zeker in een appstore/playstore verandert. Een plek waar je terechtkunt voor apps die op basis van grote hoeveelheden data advies geven over bijvoorbeeld je IPM strategie, irrigatie, het schermen van je kas en uiteraard het klimaat. 

Voor meer informatie:
30Mhz
www.30mhz.com 
contact@30mhz.com  

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven