telers oogsten bewust minder in hoop op betere prijzen

Italiaanse courgette-afzet ingestort

Tot 20 juni 202 verliep de courgettemarkt in Italië vrijwel zonder problemen, maar momenteel is er sprake van een drastische prijsdaling.

Roberto Bortolotti, die veel ervaring heeft met de afzet van courgettes, schetste eind vorige week een verontrustend beeld. “Sinds een dag of tien is er sprake van een crisis op de courgettemarkt. De consumptie sluit niet aan bij het aanbod, mede doordat de horeca nog niet op volle kracht opereert.”

Tot 20 juni waren de prijzen redelijk, variërend van €1,80 tot €1,00 als er veel aanbod was. Daarna kelderde de prijs dramatisch en er lijkt geen einde aan te komen. “Iemand heeft ons zelfs €0,20 aangeboden, maar we praten er liever niet over uit respect voor het werk van de telers. Maar dat het ernstig is kunnen we niet ontkennen.”

Zelfs voor donkergroene courgettes gaat de markt slecht, de prijzen zijn vaak nog iets lager. Sommige telers hebben besloten om eens in de twee dagen te oogsten en alleen de beste courgettes te bewaren. “De enige manieren om dit op te lossen zijn een vermindering van de teelt of een herstel van de consumptie. Als dit niet gebeurt, dan zie ik het somber in,” concludeert Bortolotti.


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven