Liander doet zijn best om stijgende energievraag glastuinbouw te voldoen

Liander heeft zijn Jaarbericht over 2019 gepubliceerd. Het jaarbericht geeft een financieel overzicht over 2019 van netbeheerder. Daarbij wordt onder andere teruggeblikt op de operationele prestaties van Liander. Per regio is onder meer terug te lezen welke projecten er zijn uitgevoerd

In 2019 heeft Liander € 764 miljoen geïnvesteerd in onder andere nieuwe netwerken en de slimme meter (2018: € 660 miljoen). Iedere regio heeft daarbij zijn eigen prioriteiten, aanpak of kenmerken.

Noord-Holland
De provincie Noord-Holland heeft een grote (versnelde) nieuwbouwopgave: datacenters willen zich er vestigen en de glastuinbouw kan niet zonder betrouwbare energielevering. De vraag naar elektriciteit wordt in deze provincie steeds groter, terwijl de capaciteit van het netwerk daarvoor niet toereikend is.

Om dit op te vangen heeft Liander gewerkt met TenneT aan een uitbreiding van het elektriciteitsnet en hebben ze in 2019 de onderstations De Weel en Middenmeer gerealiseerd.

In Haarlemmermeer breidden ze het elektriciteitsnet uit om
datacenters te kunnen aansluiten. Het leggen van de tweede 50kV-verbinding tussen elektriciteitsverdeelstation Haarlemmermeer en Rozenburg is gestart. Er wordt al sinds 2015 samen met TenneT naar een locatie in de regio gezocht voor een nieuw elektriciteitsverdeelstation Haarlemmermeer.
Helaas nog steeds zonder succes.

Het hele jaarverslag van Liander lees je hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven