Louise O. Fresco vicevoorzitter Wetenschappelijke comité van VN Food Systems Summit

De Verenigde Naties publiceerde op 26 juni de samenstelling van een wetenschappelijk comité voor de Food Systems Summit. Professor Louise O. Fresco is gevraagd om als vicevoorzitter in deze groep deel te nemen.

De Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, Antonió Guterres, zal in 2021 een Food Systems Sumit houden om wereldwijde aandacht en activiteiten te genereren. Deze activiteiten moeten bijdragen aan de transitie naar een voedselsysteem dat zich niet alleen richt op een wereld zonder honger, maar ook op minder voedsel gerelateerde ziekten en een duurzamere productie. De Food systems Summit moet een keerpunt worden in de pogingen om de wereldwijde duurzame ontwikkelingsdoelen (sustainable Development Goals, SDG’s) te halen.

De groep bestaat uit 29 wetenschappers op het gebied van voedselsystemen, voorgezeten door professor Joachim von Braun van het Duitse centrum voor ontwikkelingsonderzoek (ZEF). Professor Louise O. Fresco is gevraagd op basis van haar uitgebreide ervaring op het gebied van wereldwijde duurzame voedselproductie.

Bron: Wageningen University & Research


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven