Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Handmatig stoksteken is verleden tijd

Tholen - Het steken van de stokken is zwaar fysiek werk. Mensen staan de hele dag gebukt. Beekenkamp Plants koos om die reden voor de Mobiele Stoksteker (MSM) van Flier Systems.

Ron Duijvestijn, bedrijfsleider Beekenkamp Plants, wist al een poosje van het bestaan van dit systeem. Hij is bij een collega kweker gaan kijken en zag daar de oplossing om de arbeidsomstandigheden voor de medewerkers te kunnen verbeteren in deze machine: ”Het grote belang van de machine is het reduceren/elimineren van zwaar fysiek werk. Het andere alternatief is het handmatig steken waarbij mensen de hele dag in een gebogen houding moeten staan.”


Ron Duijvestijn, bedrijfsleider Beekenkamp Plants

“Daarnaast geeft het automatiseren ook een hogere uniformiteit. De stokken zullen beter in positie staan met een uniform gestoken diepte. Beter in positie geeft dat de plant beter in de juiste richting geleid wordt. Daarnaast is het belangrijk dat de stok voldoende diep staat zodat deze niet kan omvallen en de plant kan beschadigen tijdens de expeditie.”

Exacte positionering
Henk Meulstee, Sales Engineer bij Flier Systems, legt ons de gebruikte techniek uit: ”De techniek die gebruikt wordt is een rij blokken separeren en deze met behulp van een kettingbaan exact in lijn en op positie zetten. De meenemer van de kettingbaan zorgt voor deze exacte positionering zodat de stok in elke gewenste positie kan worden gestoken.”


Henk Meulstee

“We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de mooie ontwikkeling die gedaan is door Edward Keijzer van Hortiquip. Hij is de bedenker van het verenkel- en stoksteekprincipe.”

Flier Systems heeft wijzigingen doorgevoerd op het gebied van veiligheid en het verbeteren van de service. De machine is veiliger gemaakt met betrekking tot bediening en de veiligheid van de operator. Het verlenen van service is verbeterd omdat Flier Systems de machine heeft voorzien van de standaarden die ook op andere machines worden toegepast. Flier Systems is daardoor, mede door haar grote internationale netwerk en professionele service afdeling, in staat de klant op de juiste manier te bedienen. Bekijk in onderstaande video de mobiele stoksteker in actie.

Ron Duijvestijn: ”Het is een prachtige machine. Wij moeten hier wel echt mee leren omgaan. Iedere partij is weer anders. Stokdikte, lengte en het aantal stokken per pot vragen om nieuwe instellingen. Daar krijgen we steeds meer ervaring in. In het begin is het wel even wennen. Als er iets is of als we vragen hebben, bellen we Henk. Dat contact loopt goed.”

Ad Kranendonk, Head of Sales and Business Development bij Flier Systems: ”Onlangs hebben we bij Beekenkamp Plants prachtige shots opgenomen die gebruikt zijn in bijgaand filmpje. De wetenschap dat de machine nu het werk van 20 mensen overneemt, geeft veel voldoening. Aad van Os, Logistic medewerker: "Deze machine levert een enorme arbeidsbesparing op. En dat is belangrijk aangezien er in de toekomst steeds minder mensen beschikbaar zijn."

Voor meer informatie:
Flier Systems
www.fliersystems.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven