Tweede reeks webinarsessie 'Eat This!' gestart

Maken mensen een cultuur of maken culturen een mens?

World Horti Center is in samenwerking met NethWork woensdag van start gegaan met de tweede reeks van vijf webinars Eat This. Antropoloog Jitske Kramer nam de deelnemers mee in een reis rond de wereld op zoek naar wat mensen verbindt. Een centraal vraagstuk daarbij is: maken mensen een cultuur of maken culturen een mens?


Jitske Kramer

Centraal in haar visie staat de stam (tribe). Iedere stam heeft een eigen cultuur. Deze kennis over tribes en culturen is essentieel juist binnen het (internationale) bedrijfsleven. Doelen en resultaten kunnen alleen behaald worden als er bruggen gebouwd worden tussen culturen. Het leert de mens vanuit een ander perspectief naar zichzelf te kijken.

Twee ogenschijnlijk tegengestelde krachten zijn hierbij bepalend: power (prestaties, resultaten) en love (relatie, verbinding, vertrouwen). De uitdaging ligt, ook voor bedrijven, in het vinden van de juiste balans daarbij. Om nieuwe werelden en culturen buiten de tuinbouwsector te kunnen bereiken, benadrukt Jitske het belang van taal: ‘Geef me een verhaal in de taal die ik begrijp en ik wil er deel van uitmaken’. Een sterke cultuur kenmerkt zich door het vermogen anderen te verwelkomen en open te staan voor verschillen.

Verbindingen tussen mensen worden niet gelegd in spreadsheets, maar rond het kampvuur. Het webinar met Jitske Kramer sloot hiermee heel goed aan bij de recente ontwikkelingen in de samenleving en geeft de sector voldoende stof tot nadenken.

Beluister de opname met Jitske Kramer

Lees hier meer over (het aanmelden voor) vervolgsessies en het beluisteren van vorige sessies

Bron: World Horti Center


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven