Nieuwe baby leaf slasoorten met 'eersteklas resistentiepakket'

Maraldi Sementi, veredlaar van o.a. baby leaf sla, is aan de slag gegaan met nieuwe slasoorten, onderverdeeld in de verschillende teeltcycli. De nieuwe variëteiten bieden een hoge resistentie tegen Bremia lactucae 16-36EU en, voor zomerrassen, tolerantie voor Fusarium.

Het teeltbedrijf is gevestigd in Piana del Sele, in Battipaglia (Salerno, Italië) en is al meer dan 10 jaar een bekend bedrijf met aanbod van professionele cultivars voor de teelt van baby leaf sla.

1) Lichtgroene baby leaf sla

De lichtgroene krulsla MSX19935 is een echte innovatie aldus de ontwikkelaars, dankzij 'een eersteklas resistentiepakket'. Op de volledige bremia (HR) weerstand Bl:16-36EU, combineert het een zeer goede tolerantie voor de 1 en 4 rassen van het fusarium (Fol:1, Fol:4). Fusarium ras 4 heeft de neiging om zelfs bij milde temperaturen toe te slaan, dus deze nieuwe tolerantie, samen met het complete bremia-resistentiepakket, maakt MSX19935 geschikt voor de productie van het hele jaar door in zowel Zuid- als Noord-Italië. MSX19935 heeft een rechtopstaand, flexibel blad met een hoge bladsteel en een aantrekkelijke golving.

MSX19935

Lunabionda, gemiddelde cyclus, aangegeven voor de zomerperiode. Dit ras is tolerant voor fusarium en met een goede kiemkracht bij hoge temperaturen. De medium lichtgroene kleur, het smalle blad en de halfgolvende rand maken het veelzijdig en betrouwbaar voor de warme periode. (HR) Bl:16-25, 27-28, 30-32EU. (IR) Fol:1

Minerva, een lichtgroene sla met een medium vroege cyclus, geschikt voor lente-, herfst- en winterteelt, zowel in het zuiden als in het noorden van Italië. De zeer rechtopstaande plant, de hoge bladsteel en het smalle blad met zijn aantrekkelijke golving, maken het tot een product van gemakkelijk beheer en een uitstekende resistentie tegen overrijping. Bl:16-36EU.

Minerva

Aurora, geschikt voor wintergewassen. Vroege cyclus, zeer volumineus blad, donkergroen met goede structuur en een sterk golvende rand, uitstekende opbrengst. (HR) Bl:16-36EU

Aurora

2) Groene baby leaf sla

Lunaverde is de ideale keuze voor de zomer. Het geniet een aanzienlijk succes dankzij de uitstekende tolerantie voor Fusarium, de goede kiemkracht bij hoge temperaturen en de aantrekkelijke medium heldergroene bladkleur. (HR) Bl: 16-25, 27-28, 30-32EU. (IR) Fol: 1

Lunaverde

Athens is een groene sla die zowel in het zuiden als in het noorden van Italië wordt aangegeven voor de lente- en herfstcyclus. Het heeft een uitzonderlijke dikte en houdbaarheid, een gemiddelde vroege cyclus, met volledige resistentie tegen bremia lactucae (HR) Bl:16-36 en Nasonovia ribisnigri (Nr:o).

Athens

Frecciaverde, vroegrijpheid en uniformiteit, voor december en januari zaaien in Zuid-Italië, volledige resistentie tegen bremia lactucae (HR) Bl:16-36, rechte bladeren.

3) Rode baby leaf sla

Oxana, medium cyclus, geschikt voor lente-, zomer- en herfstteelt. De top van het gamma voor intense anthocyane kleuren, zeer donker op het hele bladoppervlak, zelfs in de warmste periodes. Blad gekenmerkt door een hoge consistentie, golvende bladrand. (HR) Bl: 16-36EU

Frecciarossa, vroege cyclus, perfect voor koude periodes. Revolutionair door de uitzonderlijke bladconsistentie in combinatie met de driedubbele rode kleur, die het in een vroege groeicyclus tot uitdrukking brengt. Zeer rechtopstaande plant, smal blad met golvende rand, maakt het mogelijk om meerdere snijbeurten van hoge kwaliteit en uniformiteit te verkrijgen. (HR) Bl: 16-36EU.

Frecciarossa

MSX 19155, medium vroege cyclus, geschikt voor herfst-, winter- en voorjaarsteelt. Het heeft zeer dikke rode bladeren met een hoog drogestofgehalte. Het heeft een leerachtige ijsbergachtige textuur, smalle stengel en blad, zeer rechtopstaand en donker van kleur. (HR) Bl: 16-36EU.

MSX 19155

Een nieuwe variëteit rode sla met tolerantie voor Fusarium (IR) Fol:1, 4 zal binnenkort worden toegevoegd.

Voor meer informatie:
Andrea Maraldi
Simone Belletti
Maraldi Sementi Srl
Via Hypatia 155
47521 Cesena (FC) Italië
+39 547 303 292
info@maraldisementi.it
andrea@maraldisementi.it
belletti@maraldisementi.it
www.maraldisementi.it


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven