Chinese consumenten volgen online teeltproces tomaten

“Ze zijn erg mooi, net als een ketting met edelstenen, groen en rood. Welkom allemaal in deze live ruimte. Ik bevind me in het Beijing Hongfu Agricultural Daxing Modern Intelligent Park in de live ruimte van het Suning Carrefour Beijing Tianzhu.” Na het succes van de eerste live uitzending, volgde op 30 mei de tweede uitzending van Hongfu Tomato.

Tijdens de live uitzending wandelden Kitty en Lele, de inkoopdirecteur van Carrefour in het North China District, door het moderne tuinbouwpark van Hongfu Agriculture. Ze lieten de teeltomgeving zien aan het publiek, deelden kortingsbonnen uit en gaven andere kortingen. Ook bespraken ze veel 'teeltmysteries' van de Hongfu-tomaten voor de consumenten. Dr. Liu, een technisch expert van Hongfu Agriculture, was uitgenodigd om op interactieve wijze vragen te beantwoorden over deze tomaten.

Hoe garandeert Hongfu Agriculture de veiligheid van de tomaten?
Nu de levensstandaard van mensen verbetert, wordt er ook meer nagedacht over de veiligheid van de producten die op tafel komen. Voor tuinbouwproducten is het belangrijkste aspect de veiligheid. Dus hoe garandeert Hongfu dat? Dr. Liu benoemde de teeltomgeving: "Allereerst is het belangrijk dat de teeltomgeving van de planten veilig is, zonder dat daar kunstmatige hormonen aan te pas komen. Ook is het inzetten van natuurlijke bestuiving door hommels belangrijk."

Hoe komt het dat de tomaten van Hongfu gelijk van vorm zijn?
Dr. Liu: “De omgeving is uniform, de teeltomgeving is hetzelfde en de vruchten zijn hetzelfde. Traditionele tomaten worden vaak kunstmatig bestoven en die bestuivingsmethode zorgt ervoor dat de vruchten niet gelijk zijn. Maar Hongfu-tomaten worden bestoven door hommels, wat overeenkomt met bestuiving in een natuurlijke omgeving. De bestuiving is uniform en de teeltomgeving is gelijk. Daarom zijn de vruchten gelijk in grootte en rijpen ze op natuurlijke wijze met volle zaden.”

Waarom zijn de Hongfu-tomaten gezond en veilig?
Iemand vroeg: “Waarom zijn Hongfu tomaten gezond en veilig? Hoe kan dit worden gegarandeerd?” Dr. Liu antwoordde: “Hongfu-planten worden allemaal geteeld in speciale kokos. De meeste gewasziektes verspreiden zich via de bodem. Door kokos te gebruiken kunnen we de restanten van gewasbeschermingsmiddelen, zware metalen en andere substanties isoleren van de grond.”

Wat is bestuiving door hommels? Wat zijn de voordelen?
“Waarom maakt Hongfu gebruik van uit Nederland geïmporteerde hommels? Wat zijn de voordelen?” Dr. Liu zei dat veel tomaten door kunstmatige hormonen worden bestoven. “Het is moeilijk om de dosering per tomaat te beheersen, daarom zijn die tomaten niet veilig. Door de tomaten te laten bestuiven door hommels gebeurt er hetzelfde als in de natuur. Dit is dus een natuurlijke, groene en veilige methode.”

Hoe weet je of je een veilige tomaat koopt?
Het antwoord is “Koop vruchten die vol zaden zitten.” De gastheer vroeg consumenten van de Carrefour-winkels ook om de Hongfu-tomaten te vergelijken met normale tomaten. “Als je een tomaat plukt bij Hongfu zie je dat deze vol zit met zaden, rode of gele. Als je de normale tomaten opensnijdt, krijg je groene zaden of zelfs geen zaden. Dit komt door de bestuiving door hormonen. Dat een tomaat van buiten rood is, betekent niet dat deze ook rijp is aan de binnenkant. De Hongfu-tomaten zitten vol zaden, wat betekent dat het natuurlijk gerijpte tomaten zijn van hoge kwaliteit.”

Liu Tao, de algemene verkoopmanager van Hongfu Agriculture deed mee aan de uitzending om de consumenten een aantal productiemethodes voor Hongfu-tomaten te tonen. Ook perste ze ter plekke tomatensap.

Dit type uitzending is twee keer gedaan in winkels van Carrefour in Beijing en werd door consumenten erg gewaardeerd. Ze bekijken de uitzendingen op de app Suning. In die app kunnen ze live ook bestellen, informatie delen en veel kortingen krijgen. Binnen 1,5 uur van de live uitzending waren er meer dan 30.000 kijkers geregistreerd in Beijing. In de offline winkels van Carrefour in de regio Beijing konden consumenten de live uitzending op grote schermen volgen.

Momenteel worden de tomaten van Hongfu Agriculture verkocht in supermarkten als Carrefour, China Resources, AEON, RT-Mart, Hema Xiansheng en andere. Ze nodigen consumenten vaak uit om in de kassen te komen kijken en aan diverse activiteiten deel te nemen. Ook studenten van hogescholen en universiteiten kunnen bij Hongfu Agriculture meer leren van de moderne tuinbouwtechnologie.

Bron: science.china.com.cn

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven