Meer informatie volgt in juli

Nieuwe NWO Call over klimaatrobuuste productiesystemen en waterbeheer

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft twee nieuwe calls aangekondigd binnen de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. Een daarvan is gefocust op de gevolgen van droogte voor de land- en tuinbouw.
 
Klimaatrobuuste productiesystemen en waterbeheer
Door klimaatverandering krijgt Nederland steeds vaker te maken met lange perioden van droogte en met perioden met veel neerslag in korte tijd. Dit heeft grote gevolgen voor de land- en tuinbouw. De effecten en mogelijkheden voor oplossingen zijn onder meer afhankelijk van het lokale bodem- en watersysteem en kunnen daarom per regio sterk verschillen. Nederland staat voor de uitdaging om klimaatrobuuste land- en tuinbouwproductiesystemen in samenhang met (innovaties in) het watersysteembeheer te ontwikkelen. Daarbij zullen de sociale en maatschappelijke aspecten van beoogde innovaties meegenomen moeten worden. Deze ontwikkeling draagt bij aan de ontwikkeling van innovatieve transitiepaden naar een klimaatbestendige inrichting van het landelijk gebied, die past binnen een veranderende maatschappij.

Deze call (5-6M€) wil bijdragen aan deze vraagstukken door interdisciplinaire onderzoeksprojecten te financieren waarin verschillende wetenschappelijke disciplines samenwerken. De precieze voorwaarden en verdere inhoudelijke afbakening worden in juli bekend worden. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Bea Pauw.

Lees meer bij Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven