Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bestuur Foodvalley NL van start

Het Foodvalley ecosysteem internationaal op de kaart zetten en de slagkracht van innovatieve voedingsmiddelenbedrijven in Nederland vergroten. Dat is de ambitie van het nieuwe bestuur, aldus Edith Schippers, bestuursvoorzitter van Foodvalley NL.

"Nederland loopt wereldwijd voorop in agrifood, met kennisinstellingen en bedrijven die internationaal bekend staan om hun kennis, kunde en innovatiekracht," aldus Schippers. “We blinken bovendien uit in samenwerking. Grote en kleine ondernemingen in ons land weten elkaar te vinden, al dan niet in publiek-private initiatieven.”


Fotografie Edith Schippers: DSM

Wereldvoedselvraagstukken
Volgens het nieuwe bestuur is het zaak dat agrifoodbedrijven in Nederland de impact van wat ze doen vergroten. “Nederlandse kennis en kunde zijn cruciaal bij het oplossen van de wereldvoedselvraagstukken”, benadrukt Schippers. “De wereldbevolking groeit, de vraag naar hoogwaardig eiwit neemt toe en landbouwgronden staan net als de watervoorziening onder druk. Willen we dat mensen in de toekomst genoeg, gezond en lekker kunnen eten, dan moeten we met innovatieve oplossingen komen. We hebben hiermee meteen een verdienmodel in handen dat we de komende jaren kunnen uitbouwen.”

Edith Schippers, voormalig minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is in het dagelijks leven directrice van DSM Nederland en vervult haar functie als bestuursvoorzitter van Foodvalley NL op persoonlijke titel. Zij volgt Bert Roetert op, die deze functie vanaf eind 2012 bekleedde.

Wie zijn de andere bestuursleden?

Isabel Boerdam
“Hoe bewerkstelligen we de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon in Nederland en vervullen we internationaal een voorbeeldrol? Foodvalley NL is de katalysator die deze beweging in een stroomversnelling kan brengen. Doeltreffende communicatie is hierbij cruciaal, een uitdaging die ik graag op me neem.”

Isabel Boerdam is oprichter van De Hippe Vegetariër, de grootste vegetarische blog van Nederland. Ze lanceerde de Nationale Week zonder Vlees in Nederland en is oprichter van communicatiebureau Green Food Lab. 

Rens Buchwaldt
“Eén van de uitdagingen voor Foodvalley is om de verbinding en interactie tussen kennis en toepassing continu te prikkelen en te versterken en daarmee de impact van ons ecosysteem nog groter te maken. Bij Wageningen University & Research zetten we in op Finding Answers Together en dat geldt zeker ook voor het realiseren van Foodvalley2030.”

Rens Buchwaldt is lid van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research en verantwoordelijk voor de portefeuille Finance, Business en Services.

Peter Drenth
“Met Foodvalley NL maken we de verbinding tussen onderzoek en bedrijven. Kennis, bijvoorbeeld over duurzame productie van voedingsmiddelen, komt hiermee beschikbaar voor de praktijk en dat biedt nieuwe kansen voor ondernemers. Toepasbare kennis is noodzakelijk voor een toekomstbestendige voedselvoorziening en een toekomstbestendig boerenbedrijf. Daar maak ik mij als bestuurslid van Foodvalley NL sterk voor.”

Peter Drenth is gedeputeerde bij de Provincie Gelderland en is onder meer verantwoordelijk voor landbouw, natuur en landschap, biodiversiteit en het programma Foodvalley2030.

Maud Hulshof
“Hoe kan Foodvalley NL bijdragen aan de internationale ambities rond duurzame en gezonde voeding en de agrifood-expertise wereldwijd versterken? En hoe kunnen we bedrijven, kennisinstellingen, NGO’s en talent in onze regio vanuit deze gedachte het beste faciliteren en stimuleren? Als bestuurslid maak ik graag de vertaalslag.”

Maud Hulshof is wethouder in Wageningen en in die functie verantwoordelijk voor Financiën, Economie, Participatie en Groen.

Arjen van Tunen
“Op basis van een stevig fundament nieuwe kansen creëren voor innovaties in agrifood. Dat is mijn ambitie als bestuurslid van Foodvalley NL.”

Arjen van Tunen is directeur van agrobiotech bedrijf KeyGene in Wageningen.

Voor meer informatie: 
Foodvalley NL
www.foodvalley.nl 

Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer