Drie schermen voor paprikakwekerij de Groentuin

Tholen - Dubbele schermen zijn meer dan gebruikelijk in de paprika-wereld. Maar de Groentuin gaat een stapje verder. Naast een dubbel energiescherm maken ze nu ook gebruik van een zonweringsscherm.

De Groentuin teelt paprika’s op 13 ha in Merkplas (België) en heeft de afgelopen jaren flinke stappen gezet in energiebesparing. Zo investeerden ze al eerder in een wkk-installatie.

Mark Hoogendoorn van Hollland Scherming: "Met meer schermmogelijkheden door de installatie van dit derde scherm kan het klimaat nog beter worden gestuurd . Kwaliteit, plantgezondheid en productiviteit worden daardoor verder verbeterd. Van boven naar beneden ligt er een energiescherm, een zonweringsscherm en weer een energiescherm."

Nieuw zonweringsdoek
Omdat dit de eerste paprikateler met drie scherminstallaties is, heeft Holland Scherming speciaal voor dit project een nieuw zonweringsdoek toegepast. Mark: "Het diffuse doek met open structuur zorgt voor 19% lichtafscherming, optimale lichtspreiding en de nodige ventilatie. De kans op verbranding van het gewas in voorjaar en zomer wordt aanzienlijk verkleind. Hiermee gaat De Groentuin voor een zo hoog mogelijke productie van een zo hoog mogelijke kwaliteit bij minimaal energieverbruik."

Het installeren van dit zonweringsdoek in een bestaande kas met gewas en ook nog eens tijdens de coronapandemie was een uitdaging. Mark vertelt ons dat dankzij de voorbereiding, planning en afstemming het allemaal soepel is verlopen.

In het najaar zal Holland Scherming ook in de 4 ha nieuwbouw van De Groentuin een triple scherm installeren.

Voor meer informatie:
Holland Scherming
www.hollandscherming.nl 
info@hollandscherming.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.