Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe toelating tegen Tuta absoluta in tomaat en aubergine

Wat had het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) deze maand in petto voor de teler? Een nieuwe toelating voor het bestrijden van de tomatenmineermot Tuta absoluta in de bedekte teelt van tomaat en aubergine en verder een reeks etiketuitbreidingen in de sierteelt én voor Winner en Vintec in diverse bedekte vruchtgroententeelten. 

Hier een kort- en bondig overzicht samengesteld door Glastuinbouw Nederland.

Nieuwe Toelating

Tutatec (16031N)
Dit insecticide, ofwel feromoon op basis van (E,Z,Z)-3,8,11-Tetradecatrien-1-yl acetate en (E,Z)-3,8-Tetradecadien-1-yl acetate heeft een toelating gekregen voor professioneel gebruik ter bestrijding van de tomatenmineermot Tuta absoluta in de bedekte teelt van tomaat en aubergine.

Etiketuitbreidingen

Collis (12504N)
Dit insecticide op basis van de werkzame stof Boscalid en Kresoxim-methyl wordt voor professioneel gebruik  uitgebreid met enkele kleine toepassingen. De etiketuitbreiding betreft onder meer de toelating in de teelt van bloembol en bloemknolgewassen (bedekte teelt).

Botanigard (12612 N)
Dit insecticide op basis van de werkzame stof Beauveria bassiana stam GHA wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met enkele kleine toepassingen: bedekte bloemisterijgewassen (tegen trips), bedekte rozen (tegen trips) en de bedekte veredeling en zaadteelt (tegen wittevlieg).

Winner (14958 N)
Dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof formetanaat wordt voor professioneel gebruik uitgebreid met enkele kleine toepassingen: kleinfruit (bedekte teelt), curcubitaceae met eetbare schil (bedekte teelt), aubergine (bedekte teelt), asperges (bedekte teelt), veredeling en zaadteelt (bedekte teelt).

Vintec (15689 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof Trichoderma atroviride strain SC1 wordt voor professioneel gebruik uitbreid met de bedekte teelt van tomaat.

Bekijk hier (gewasbeschermingsmiddelen) én hier (biociden) alle besluiten genomen door het Ctgb op 27 mei.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven