Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

"veranderende markt vraagt om meer dan conservatieve oplossingen"

'Wereldburgers' werpen blik op Nederlandse tuinbouw

Het was woensdag de beurt aan twee 'wereldburgers' om in deel vier van de webinarserie Eat This! hun blik te werpen op de Nederlandse tuinbouw. Henry Gordon-Smith deelde interessante inzichten over Smart Cities en de rol van de Nederlandse tuinbouw en Dave Chen, private equity CEO van Equilibrium, trad op als zijn side-kick. 

Henry Gordon Smith, founder & CEO van Agritecture, is ondernemer, geboren in Hong Kong en woonachtig in New York met een expertise in urban agriculture. Hij ging verder op de visie van Meiny Prins: de noodzaak van voedselproductie in steden.

Géén one-size-fits-all
Volgens Henry Gordon-Smith is de toepassing van tuinbouw in en rond steden is onomkeerbaar. Het zal bestaan uit combinaties van oplossingen. Er is géén one-size-fits-all voor tuinbouw in steden. Hij voegt hieraan toe dat tuinbouw in smart cities niet alleen draait om de opbrengst per vierkante meter, maar ook de betekenis van groen voor de stad en haar inwoners in toenemende mate een rol speelt.

Corona vraagt om 'open mind'
Henry en Dave waren duidelijk aangaande de huidige situatie met corona en de veranderingen die dat teweeg brengt: Nederlandse bedrijven leveren kwaliteit en kennis, maar richten zich op conservatieve oplossingen. De huidige veranderingen gaan snel, dit vereist een ‘open mind’ waarbij het aantrekken en opleiden van talenten met verschillende achtergronden en competenties cruciaal is.

Bekijk hier het webinar terug (registratie verplicht).

Volgende week zal Dave Chen de hoofdspreker zijn tijdens een nieuw webinar. Hij zal zijn visie op 'the future of food' verder toe lichten. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven