Oogstplanner Gerard Kole (4Evergreen):

"We zetten zo’n 300 à 700 ton per week klaar"

Er wordt volop gebouwd bij 4Evergreen in Westdorpe, maar ook volop geoogst. Daarmee is oogstplanner Gerard Kole druk. Hij komt 'eigenlijk overal', zowel te voet als met de fiets. Dat is nodig met paden van 120, 140 en 180 meter lang. Uit al die paden komt wekelijks 300-700 ton paprika's, ook in coronatijd. "De helft van de Nederlandse bevolking kan een paprika van ons eten als ze dat zouden willen", vertelt Gerard bij North Sea Port waar hij kort ingaat over de effecten van corona op zijn werkt.


Links: Gerard bij de bouw van 13,5 ha kas in 2018 (fase 2 is nu bezig, eveneens goed 13 ha) en rechts: in de kas aan het werk. 

Heb je iets geleerd uit deze periode?
Ik heb echt meer waardering gekregen voor sommige collega’s. De kracht om ervoor te blijven gaan, is onwaarschijnlijk. Er zijn maar heel weinig mensen die zijn thuisgebleven.

Welke boodschap wil je nog kwijt aan je collega’s?
Ik wil ze gewoon graag bedanken voor hun inzet de voorbije periode. We hebben met z’n allen onze schouders eronder gezet en zoveel mogelijk gezonde paprika’s geoogst. Voeding is essentieel, als er geen eten meer is, stopt het. We hebben nuttig werk geleverd voor de maatschappij en daar mogen we best trots op zijn.

Bron: North Sea Port

Voor meer informatie:
4Evergreen
Smitsschorreweg 1
4554 LK Westdorpe
info@4evergreen.nl
www.4evergreen.nl
 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven