Vertical farm in Brazilië krijgt navolging met nieuwe poging in andere stad

In São Paulo, de grootste stad van Zuid-Amerika, is sinds 2016 een overdekte stadstuin met verticale teelt te vinden. Op een areaal van 750 m² teelt Pink Farms er groenten en kruiden zoals sla, rucola, snijbiet, spinazie of basilicum op water dicht bij de consument.

De consument kan de groenten online kopen, waardoor het bedrijf het aantal tussenpersonen, de tijd tussen oogst en consumptie en het productbederf kan verminderen. Zo ontvangt de consument een veel verser product. "Onze groenten kunnen vaak geconsumeerd worden op de dag dat ze worden geoogst, waardoor er geen productbederf is na de oogst, wat anders toch gauw kan oplopen tot 30%", zo laat het bedrijf weten.

Geïnspireerd
Het succes van dit type teelt heeft geïnspireerd tot de bouw van 600 m² kassen op een oppervlakte van 10 hectare in de stad Porto Alegre. Het project luistert naar de naam Smart Local Farms en wordt uitgerust met technologie geleverd door het bedrijf Elysios Agricultura Inteligente, dat de irrigatie en de toevoer van meststoffen gaat automatiseren. Daardoor kan er met 36% op de bedrijfskosten bespaard worden en kan de productie met 50% en de inkomsten met 60% worden verhoogd, zo informeert het bedrijf.

Smart Locals Farms zal ook rondleidingen organiseren voor geïnteresseerden. In het kader van een programma voor re-integratie op de arbeidsmarkt zal het opleidingen geven aan gevangenen in een halfopen gevangenisregime, die verantwoordelijk zullen zijn voor de dagelijkse activiteiten van het teeltproject.

Naast het promoten van gezonde voeding en ecologische duurzaamheid, zal het project dus ook banen creëren met een positieve sociale impact op de lokale gemeenschap.

Bron: Bioeconomia.info / agrositio.com.ar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven