Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eigen zonnestroom na installatie in eigen beheer bij Bosman Van Zaal

Voelen doen ze het misschien niet, maar het is echt zo. Sinds begin april draait de gehele productiefaciliteit, inclusief kantoor, bij Bosman Van Zaal op zonne-energie. "Als je dan zo’n heel dak vol ziet liggen met 2.700 PV-panelen, moet je wel erg trots zijn", aldus Eddy Duijn, Manager Water & Electrical Systems.

Alle zonnepanelen op het dak zijn inmiddels geïnstalleerd én aangesloten. In razend tempo. "Hiermee wekken we op een goedkope, duurzame en milieubewuste manier stroom op."

Klaar
Begin april werd de laatste hand gelegd aan de elektrische aansluiting van de 2.700 zonnepanelen op 12.000 m2, de grootte van het complete dak van het hoofdkantoor in Aalsmeer. De zonnepanelen zijn in Oost-west oriëntatie op het dak gemonteerd om een zo goed mogelijk rendement van de PV-installatie te behalen.

Dit is volledig in eigen beheer gedaan door de mensen van Bosman Van Zaal met hulp van de collega’s van VDH Foliekassen. Elektriciens van Bosman Van Zaal hebben de panelen aangesloten. De eerste 120 zonnepanelen zijn gelegd in januari 2019. Eind februari 2020 is er begonnen met de aanleg van de tweede fase, bestaande uit 1.008 PV-panelen.

Fase 3, bestaande uit nog eens 1.512 PV-panelen is direct daarna uitgevoerd. Deze panelen zijn inmiddels ook gemonteerd en worden elektrisch aangesloten. Met de in gebruik name van de hele PV-installatie draait de gehele productiefaciliteit, inclusief kantoor, nu op zelf opgewekte energie. In vier weken tijd, waarbij ijzige kou, hagel en wind en hoge temperaturen met zon elkaar afwisselden, zijn zij allemaal gelegd, elektrisch aangesloten en in bedrijf gesteld. 

Waarom zonnepanelen?
"Eigen energie opwekken met behulp van zonnepanelen is een duurzame manier van energieopwekking. Bosman Van Zaal zet hiermee een stap naar een fossielvrij Nederland. Fossiele brandstoffen raken op en zonlicht is er genoeg. Ook beperken we hiermee de opwarming van de aarde. Zo zijn we dus duurzaam en milieubewust energie aan het opwekken. En het is ook nog eens goedkope stroom.", legt Eddy uit.

"De installatie van de zonnepanelen op ons eigen dak is een mooi voorbeeld waar we als Bosman Van Zaal toe in staat zijn. We hebben dit project van begin tot eind in eigen beheer uitgevoerd, dus vanaf engineering via installatie naar inbedrijfstelling, alles is uitgevoerd door BVZ-collega’s.

Als je dan zo’n heel dak vol ziet liggen met ruim 2.600 PV-panelen moet je wel erg trots zijn. En als je daar dan ook nog eens aan toevoegt dat we hiermee een goedkope, duurzame en milieu bewuste manier hebben gevonden om stroom op te wekken is het helemaal mooi!"

Voor meer informatie:
Bosman Van Zaal
info@bosmanvanzaal.com
www.bosmanvanzaal.com

Publicatiedatum: