Het vertical farmingbedrijf Kalera heeft aangekondigd begin 2021 een nieuwe, geavanceerde teeltfaciliteit te openen in Atlanta, Georgia. Deze nieuwe faciliteit is de volgende stap in het binnenlandse en internationale uitbreidingsplan van Kalera om consumenten van verse bladgroenten te voorzien dichtbij hun woonplaats.
“Door de farms in de gemeenschappen, die ze bedienen, te plaatsen, kunnen we aan nationale detailhandelaren en horeca-distributeurs leveren zonder lange transporttijden. Daarmee kunnen we de versheid en veiligheid van onze groenten garanderen.”
Tweemaal groter
De aankondiging komt nog geen twee maanden nadat Kalera hun tweede farm in Orlando, Florida heeft geopend. Alhoewel de farm in Orlando momenteel het hoogste productievolume heeft in het Zuidoosten van Amerika zal de nieuwe faciliteit in Atlanta tweemaal die grootte zijn en de mogelijkheid hebben om jaarlijks 11 miljoen kroppen sla te produceren. Ook zullen er 75 banen worden gecreëerd voor de lokale gemeenschap.
Net als in Orlando zal Kalera de nieuwe faciliteit snel in gebruik nemen met hun eigen technologie. "Er ligt een gestroomlijnd design- en bouwproces aan ten grondslag, wat onze mogelijkheden voor een snelle uitbreiding nog eens onderstreept. Wij zullen de groei in de komende jaren blijven versnellen, extra faciliteiten blijven bouwen en de productiecapaciteit opschalen door heel Amerika heen, maar ook internationaal."
Vervolgstap
“In Atlanta bevinden zich verschillende bekende horeca- en detailhandelsbedrijven. Het is een stad waar goed eten en de toegang tot verse, gezonde en lokale productie belangrijk is. Na ons succes in Orlando was Atlanta de logische volgende stap in onze uitbreidingsplannen,” zegt Daniel Malechuk, directeur van Kalera. “Tegenwoordig zijn consumenten er meer dan ooit op gericht om te weten waar hun producten vandaan komen, hoe ver ervoor is gereisd, door hoeveel verschillende handen ze zijn gegaan en hoe veilig en schoon ze zijn.”
“Door gebruik te maken van nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap en technologie heeft Kalera opnieuw gekeken naar de betekenis van versheid voor de toekomst. Ook hebben we ons als bekend bedrijf in de sector neergezet voor de opkomst van lokale teeltbedrijven,” zegt Christian Toma, hoofd technologie van Kalera. “In deze tijden zijn we blij dat we een betrouwbare, jaarronde bron kunnen zijn voor bladgroenten, sla en microgroenten zonder gewasbeschermingsmiddelen, vrij van GGO en altijd van de hoogste kwaliteit.”
De derde
Het bedrijf maakt gebruik van cleanroom-technologie en processen om het gebruik van chemicaliën en de blootstelling aan pathogenen te voorkomen. Met indoorfaciliteiten op de plaats van de vraag kan Kalera voldoende lokaal geteelde producten leveren. Daardoor is er geen noodzaak meer voor lange reistijden. Zo kunnen ze een hoge kwaliteit en versheid leveren binnen een paar uur na het oogsten in plaats van dagen of weken. De planten van Kalera hebben 95% minder water nodig dan teelt in de volle grond.
Naast het research & developmentcentrum heeft Kalera hun eerste commerciële vertical farm, de HyCube, geopend bij het Orlando World Center Marriott om de bezoekers van het hotel en andere klanten te voorzien van verse, lokaal geteelde producten. In maart hebben ze de opening van hun tweede faciliteit in Orlando aangekondigd. De faciliteit in Atlanta is de derde farm in het portfolio van Kalera. Er volgen spoedig meer faciliteiten.
Voor meer informatie:
Kalera
www.kalera.com