Ontvochtigen zonder aanpassingen van scherm

Tholen - Het belang van ontvochtiging in de kas is duidelijk: ziektes en plagen wil je zoveel mogelijk buiten de (kas)deur houden en een lage RV (Relatieve Luchtvochtigheid) levert een belangrijke preventieve bijdrage om het gewas gezond en sterk te houden.

Prins Group introduceert een nieuwe Multi Climate oplossing: de Prins Group Air Control. Marco Zwinkels, Prins Group: "Het meest unieke van dit product is dat we kunnen ontvochtigen door gebruik te maken van de kasconstructie. Aanpassingen van de schermen zijn met Prins Group Air Control overbodig. De kasconstructie krijgt er dus een functie bij. Naast de sterkte van de kas dient het nu ook om een optimaal klimaat in de kas te krijgen. Met deze installatie verlies je minimaal daglicht van buiten, omdat de ventilatoren op de constructie geplaatst worden." 

Tom van Veen en Marco Zwinkels

Lucht mengen
Door het klimaat zowel boven als onder het gesloten schermdoek te meten, kan de klimaatcomputer de Prins Group Air Control op de gewenste manier regelen. Zo kan de gewenste luchtvochtigheid in de kas gecreëerd worden. De Prins Group Air Control kan toegepast worden bij het gebruik van gesloten horizontale schermdoeken. De lucht van boven het schermdoek wordt gemengd met lucht onder het schermdoek, terwijl de schermdoeken voor 100% gesloten blijven. Tom van Veen, Prins Group: "Doordat de doeken helemaal gesloten blijven, bespaar je op de toegediende CO₂ in de kas. Dat geldt natuurlijk ook voor de energiebesparing, omdat je geen vochtkieren hoeft te trekken met het horizontale schermdoek." 

Installatie
Prins Group Air Control kan geïnstalleerd worden in zowel een bestaande als een nieuwe kas.

De verkopers Tom van Veen en Marco Zwinkels komen graag langs bij de telers om te situatie te bekijken. Er wordt eerst een berekening gemaakt. Die berekeningen geven antwoord op de vragen waar, hoeveel en hoe hoog de ventilators moeten komen te hangen. Dat is een belangrijke eerste stap om het optimale resultaat te bereiken. Doordat de ventilatoren direct op de kasconstructie geplaatst worden, wordt er slim gebruik gemaakt van de doorvoeringen van de constructie. Op relatief eenvoudige wijze wordt de lucht boven de schermen gemengd met de lucht onder de schermen. 

De ventilatoren van de Prins Group Air Control kunnen op elke wenselijke hoogte hangen. Dat is afhankelijk van het gewas en de aanwezige of nieuwe ventilatoren. De Prins Group Air Control kan gecombineerd worden met verticale én horizontale ventilatoren. De lichtuitstraling met dit systeem is nihil; de doeken blijven 100% gesloten.

 

Voor meer informatie:
Prins Group
Bovendijk 38
2295 RZ Kwintsheul
T: +31 174 52 68 80
E: sales@prinsgroup.com 
https://www.prinsgroup.nl/ 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven