Jelle Boeters brengt extra 'stukje Nederland' in bij Filclair

Franse foliekassenbouwer gaat met Nederlands kantoor voor 'compleet pakket'

Sinds 1 april, geen grap, heeft de Franse kassenbouwer Filclair een kantoor in Nederland, middenin het Westland. Jelle Boeters is tegelijk met de opening van het kantoor bij het bedrijf in dienst getreden. Hij tekende met een glimlach zijn contract en werd na het naar buiten komen van het nieuws vorige week overspoeld met reacties die ongetwijfeld ook een glimlach op zijn gezicht toverden. Ook was men benieuwd naar zijn Frans. Dat is 'un petit peu'. 

Filclair, een Frans familiebedrijf, dat werd opgericht in 1961, staat wereldwijd bekend als de producent van hoogwaardige foliekassen. “Klanten willen graag het hele pakket ineens en dat kunnen we nu bieden,” melden de Fransen trots. “Veel landen hebben niet de geschikte klimaatomstandigheden voor glasteelttechnologie en missen vaak een goed alternatief, zoals geavanceerde foliekassen. Met deze samenwerking kan Filclair klanten ondersteunen bij hun zoektocht naar een duurzame, geavanceerde foliekas in combinatie met Nederlandse technologie.”

Geavanceerde kassen en installaties
Filclair staat bekend om hun uitgebreide assortiment van geavanceerde foliekassen. Ze hebben over de hele wereld in meer dan 70 landen ongeveer 6000 hectares aan kassen gebouwd en het bedrijf ziet een groeiende vraag naar hun producten.

Nu voegen ze daar geavanceerde installaties aan toe. “Filclair verkocht eerst alleen de kassen, niet de installaties,” zegt Jelle. “Maar steeds meer telers en investeerders vragen naar projecten waarbij alles uit handen wordt genomen en er een kant-en-klaar product wordt geleverd. Dit komt ook doordat duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zowel voor klanten als voor Filclair. Door een totaalpakket aan te bieden inclusief installaties kunnen we het hoogste efficiëntieniveau bieden in de teelt.”

Wereldwijd
Het Franse bedrijf heeft ongeveer 50 medewerkers en is (wereldwijd) actief, onder andere in Noord- en Zuid-Amerika, Colombia, Chili, Guatemala en Vietnam. In Mexico hebben ze een kantoor met 7 enthousiaste en vaardige medewerkers. In Afrika is er ook interesse in plastic kassen, vooral vanuit de grote veredelingsbedrijven. Ook komen er aanvragen binnen vanuit het Midden-Oosten.

Lokaal telen
“Het wordt nu steeds duidelijker dat het grote voordelen oplevert om voedsel lokaal te telen en dat kan met deze kassen,” verduidelijkt Jelle. “Vooral het telen in landelijke gebieden, op goedkopere grond buiten de grote steden is belangrijk. Of het nu in de VS en Canada is, of in Zuid-Amerika of Mexico, er is een grote vraag naar zelfvoorziening.”

Filclair levert voornamelijk aan tuinbouwprojecten op grote schaal, maar er zijn ook projecten van minder dan 1 hectare. “Slateeltprojecten bijvoorbeeld zijn vaak veel kleiner, maar het technologieniveau is nog altijd erg hoog.”

'Glastechniek' in een high tech foliekas
Hij voegt daaraan toe dat het niveau van de technologie het belangrijkste is om een typisch Filclair-project te kunnen onderscheiden van andere. “Het type klant dat kiest voor een Filclair-project verschilt van degenen die een ‘normale’ foliekas kopen. Het type kas wordt gekozen op basis van de klimaatomstandigheden, maar de installatie kan worden vergeleken met die van een glazen kas. De missie van Filclair om 'groene veiligheid te bouwen' wordt nog belangrijker nu het overal duidelijk wordt dat de wereld kwetsbaar is. Duurzaamheid, in termen van een optimale efficiëntie, is het allerbelangrijkst.”

Contacten leggen in 'het hart van de tuinbouw'
Jelle’s kennis en achtergrond komt vooral van pas bij de installaties. Dankzij zijn ervaring bij bedrijven als Enthoven Techniek en Stolze heeft hij veel kennis opgedaan van water en technische installaties. “Omdat mijn kantoor in Nederland is, is het makkelijk om contact op te nemen met dit soort hoogwaardige leveranciers. Er zijn hier veel installatiebedrijven, in het ‘hart van de tuinbouwsector’ in Nederland en ik kijk ernaar uit om hen te leren kennen en samen kant-en-klare projecten neer te gaan zetten.”

Voor meer informatie:
Jelle Boeters
+31 623 141 992
Filclair
jelle.boeters@filclair.com
info@filclair.com
www.filclair.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven