Rotterdam moet van Hoekse tuinderswoningen afblijven

De gemeente Rotterdam mag bij 24 van de 28 tuinderswoningen in het buitengebied van Hoek van Holland het bestemmingsplan niet wijzigen in 'burgerwoning'. Daartoe heeft de Raad van State gisteren besloten, waarmee de Raad meegaat in de zogenaamde 'reactieve aanwijzing' waarmee de provincie Zuid-Holland in 2018 al de Rotterdamse plannen onmogelijk had gemaakt. 

Vier woningen zijn wel terecht omgezet in 'burgerwoning'. Telers uit de omgeving waren daartegen in beroep gegaan omdat zij vreesden dat bewoners in die woningen meer zouden kunnen gaan klagen over overlast.

Burgerwoningen zouden namelijk bij wet beter beschermd zijn tegen overlast uit de omgeving. In dit geval is hier echter geen sprake van omdat het gebied al veel bedrijvigheid herbergt en dus de afstand tussen een bedrijf en woning geen 30 maar 'slechts' 10 meter hoeft te zijn. 

Bekijk hier bij de WOS de achterliggende geschiedenis in deze zaak en de details zoals gepubliceerd op rechtspraak.nl hier (zaaknummer 201807485/1/R3) en hier (zaaknummer 201807412/1/R3). 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven