Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waarom Sovjet Rusland een tomaat vernoemde naar een Amerikaanse beroemdheid

In 1990 richtte Marina Danilenko een zaadbedrijf op met haar moeder. Als eigenaar van het eerste particuliere zaadbedrijf in Moskou kocht ze zaden van een netwerk van teeltbedrijven, en verkocht uiteindelijk zo'n 500.000 pakjes aan Russische tuinders via de post. 

Een van haar specialiteiten was tomaat, omdat haar moeder een tomatenverzamelaar was. Tegenwoordig is Rusland de 12e grootste tomatenproducent ter wereld. Hoewel dat niet heel hoog op de lijst is, zijn tomaten extreem populair in Rusland, en worden in bijna 90 procent van de tuinen gezaaid en na de oogst gebruikt in soepen, stoofpotten en sauzen en als ingelegde tomaten worden ze heel het jaar door gegeten. 

Veel Russische tomaten hebben beeldende namen. Bijvoorbeeld de Mother Russia en de Black Sea Man. Maar de meest ongewone van allemaal is de Paul Robeson tomaat, genoemd naar de Afrikaans-Amerikaanse zanger, acteur en activist. Zijn vernoemde tomaat is een favoriet in Amerikaanse tuinen. 

Lees meer op Atlas Obscura (Debra Freeman)

Publicatiedatum: