Voor het eerst worden in de VAE bramen en frambozen geteeld

In Abu Dhabi wordt een pilotproject uitgevoerd dat gericht is op de teelt van frambozen en bramen. 

De populariteit van zachtfruit (en ook de hoge winstmarges) zijn ook de Landbouw- en Voedselveiligheidsautoriteit van Abu Dhabi niet ontgaan. Deze organisatie oogstte deze week het fruit van haar eerste seizoen, dat in november van start ging op het modelbedrijf Adafsa in Al Dhafra. 

"We hadden niet verwacht dit seizoen fruit te kunnen oogsten maar hoopten daar wel op," zegt Muhammad Al Muhari, die de leiding heeft over het zachtfruitproject op Adafsa. 

"We gaan deze nieuwe teeltpraktijken delen met lokale telers om zachtfruit te introduceren in onze tuinbouwsector. We hebben gemerkt dat deze categorie telers goede inkomsten oplevert."

Zachtfruit staat erom bekend dat de teelt ervan arbeidsintensief en hittegevoelig is. Hoewel er lokaal al blauwe bessen worden geteeld en vermarkt, zullen de frambozen en bramen sneller fruit geven en ook hogere prijzen opleveren. Het project past binnen het streven van Adafsa om inkomsten van telers te verbeteren, de lokale teelt duurzamer te maken en minder afhankelijk van de import te worden. 

Al Muhari vertelde aan The National dat lokaal geteeld zachtfruit een groot voordeel ten opzichte van importfruit heeft omdat het dichterbij de afzetmarkt wordt geteeld. "Frambozen en bramen worden doorgaans uit Europa geïmporteerd en zijn veel langer onderweg dan producten die hier lokaal worden geteeld."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven