Jasmijn Appels, Nederlandse ambassade Uganda:

"Nederlandse agrarische sector wordt gezien als betrouwbare zakenpartner"

Jasmijn Appels kreeg de kans om als trainee een tijd actief te zijn op de landbouwafdeling van de Nederlandse ambassade in Uganda. In dit artikel blikt zij terug op haar werkzaamheden.

Best Farmer Competition
"De Nederlandse agrosector is goed zichtbaar in Uganda. Dit is voor een groot deel te danken aan de jaarlijkse ‘Best Farmer Competition’, gesponsord door de Nederlandse ambassade. Uit iedere regio in Uganda wordt een ‘Best Farmer’ gekozen. Dit zijn boeren die innovatief en winstgericht werken en daarbij een voorbeeldfunctie zijn voor de gemeenschap. De ambassade werkt hierbij nauw samen met een groot Oegandees mediahuis, wat veel media-aandacht oplevert. Dit heeft er sterk aan bijgedragen dat de Nederlandse agrarische sector wordt gezien als een zeer betrouwbare partner om zaken mee te doen."

Trainee Jasmijn Appels (links) met landbouwraad Carian Posthumus Meijjes in de kas van Wagagai Uganda

Voedselzekerheid
"Ik heb gebruikgemaakt van de mogelijkheid om verschillende projecten te bezoeken. Zo heb ik een aantal van de Nederlandse voedselzekerheidsprojecten bezocht en heb deze kunnen vergelijken met projecten uit de private sector. Ik heb gezien hoe bedrijven, met behulp van cofinanciering, in staat zijn om ketens naar een hoger niveau te tillen. Ook heb ik gezien hoe belangrijk het is dat die financiering flexibel wordt ingezet en toegepast op de lokale praktijk."

Kansen voor Nederlandse bedrijven
"Ik denk dat in Uganda veel kansen liggen voor Nederlandse ondernemers. De agrarische sector is relatief onderontwikkeld, maar de ontwikkelingen gaan snel. Problemen als klimaatverandering en bodemdegradatie vragen om slimme oplossingen. 

Lees meer bij het Ministerie LNV

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven