Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Piet Meerkerk: "Moeizame afzet blauwe bessen door vele origines op de markt"

Eerste Hollandse aardbeien bij Angus Soft Fruits Europe

Tholen - Bij Angus Soft Fruits Europe is het seizoen voor de Hollandse aardbeien gestart van de belichte teelt. Teler Alfons Diepstraten uit Etten-Leur kwam zelf de eerste pallets aardbeien afleveren. "De eerste Hollandse aardbeien voorzien altijd in een behoefte", vertelt Piet Meerkerk.


Piet Meerkerk en Alfons Diepstraten

Angus combineert de start van het Hollandse aardbeienseizoen met het lopende Spaanse aardbeienseizoen. "We krijgen een auto per dag vanuit Spanje binnen, voornamelijk van het ras Calinda en ons premium ras AVA. Dit zijn weliswaar geen Nederlandse aardbeien, maar voor importaardbeien is het kwalitatief prima handel," vertelt Piet.


Eerste Hollandse aardbeien

Hij is tevreden over het Spaanse seizoen tot dusver. "De afgelopen twee weken was de vraag iets minder door Carnaval en vakanties, deze week leeft de markt weer iets op. De prijzen voor de Spaanse aardbeien zijn dit seizoen in elk geval niet dramatisch gedaald. Ik heb dit jaar nog niet onder de 5 euro per kist verkocht en dat is andere jaren toch wel eens anders geweest."


Piet toont de bessenverpakking

De afzet van blauwe bessen zit momenteel in een mindere fase. "Er zijn erg veel herkomsten op de markt en zoveel verschillend product geeft wat onrust op de markt. Er is nog altijd een beetje Peruaans product beschikbaar op de markt, Chili stuurt blauwe bessen en ook Marokko en Spanje zijn van start gegaan," constateert Piet.

"Prijzen liggen dan ook beduidend lager, maar dat had ik ook wel verwacht. De aankomsten zijn door de nieuwe aanplanten een stuk hoger. Dat was al zo vanuit Peru en ook vanuit Marokko verwachten we een verdubbeling van het volume," aldus de fruithandelaar. "Maar bij Chili en Peru weet je precies wat er aankomt omdat het fruit vier weken onderweg is. Dat overzicht heb je met de Marokkaanse aanvoer niet altijd, wat zorgt voor meer onzekerheid op de markt."

Voor de Nederlandse rode bessen uit de koeling is de vraag volgens Piet al weken stabiel. De Mexicaanse bramen komen elke dag tekort. Dit jaar zal Angus Soft Fruits Europe haar verpakkingslocatie in Ridderkerk verder updaten en investeren in een extra bessensorteerlijn.

Voor meer informatie:
Piet Meerkerk
Angus soft fruits Europe
Handelsweg 150
2988 DC Ridderkerk
Tel: 0180-760409
piet.meerkerk@angussoftfruits.com  
www.angussoftfruits.com