Eerste aardbeien op substraat in het Argentijnse Mar del Plata

Kort geleden zijn de eerste aardbeien op substraat uit het Argentijnse Mar del Plata op de markt gebracht. Ze worden geteeld in het kader van het Tierra Sana-project dat geleid wordt door het Argentijnse Nationaal Instituut voor Landbouwtechnologie (INTA) in Mar del Plata.

“Op basis van de eerste resultaten van de analyses die we hebben uitgevoerd kunnen we gerust spreken van een kwaliteitsaardbei die geschikt is voor de markt. De definitieve conclusies zullen we evenwel pas in de maand mei kunnen trekken”, zei Enrique Adlercreutz, hoofd van de afdeling plattelandsontwikkeling binnen INTA.

Substraatteelt groeit
Hij legde uit dat er vooruitgang geboekt wordt in de studie van de teelt van aardbeien op substraat in de streek rond Mar del Plata. "De teelt bestaat ook in andere Argentijnse regio’s, maar het gedrag van een gewas varieert toch wel volgens de specifieke klimaatomstandigheden van elk gebied", zei Adlercreutz.

Analía Puerta, coördinatrice van het Tierra Sana-project en onderzoekster aan het Instituut voor Sierteelt van INTA, zei dat het aantal bedrijven die telen zonder grond in vijf jaar tijd verdrievoudigd is.

Het Tierra Sana-project streeft ernaar duurzame alternatieven voor grondgebonden teelt ingang te doen vinden in Argentinië. "Telen zonder grond is een veelbelovend alternatief omdat het het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en bodemontsmettingsmiddelen zou doen verminderen", legde Puerta uit.

Bron: infocampo.com.ar


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven