Bedoeld voor modernisering groenteteelt

Miljoenen gepompt in teelt in Mongolië

De Aziatische Ontwikkelingsbank (ADB) heeft € 36 miljoen aan leningen goedgekeurd ter ondersteuning van de modernisering van de irrigatienetwerken en de groententeelt in Mongolië die in handen zijn van de overheid.

"Het project zal het inkomen en de werkgelegenheid op het platteland ten goede komen", zei ADB Senior Natural Resources Economist Jan Hinrichs. "Dit zal worden bewerkstelligd door de traditionele laagwaardige graangewassen te diversifiëren naar hoogwaardige groenten."

Import beperken met eigen teelt
De landbouw is een prioriteit geworden voor de groei in Mongolië, in overeenstemming met de focus van de regering om de economische diversificatie en het scheppen van werkgelegenheid te versnellen. De landbouw is de belangrijkste bron van inkomsten in plattelandsgebieden, maar is niet voldoende gediversifieerd en sterk afhankelijk van de import van groenten en voedergewassen.

In 2008-2016 werd slechts aan ongeveer de helft van de groentevraag van het land voldaan door de binnenlandse teelt. Tegelijkertijd hebben de irrigatiesystemen van het land een lage waterproductiviteit en zijn deze niet bestand tegen ernstige droogte en overstromingen.

Volgens een artikel op devdiscourse.com is het project gericht op het installeren van efficiënte en klimaatbestendige irrigatie-infrastructuur en -beheersystemen, het verbeteren van de duurzaamheid van de landbouwproductiesystemen en het versterken van de technische, institutionele en managementcapaciteit en -coördinatie.

Zomer- en winterkassen
Het projectontwerp introduceert innovatieve kenmerken zoals een efficiënte irrigatietechnologie in koude regio's, zomer- en winterkassen en een eenvoudig te gebruiken assetmanagementsysteem met remote-sensing technologie. Een dergelijke technologie zal helpen bij het opsporen van de irrigatieprestaties en het onmiddellijk oplossen van problemen.

De totale kosten van het project bedragen € 41,5 mln, waarvan ADB een concessionele lening van € 22,7 mln en een reguliere lening van € 13,2 mln verstrekt. De overheid zal € 3,8 mln beschikbaar stellen voor de kosten van het project.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven