"Hoe de klimaatverandering er in de groentenkist uitziet"

Exotische lokale groenten maken hun entree in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

De Oostenrijkse grondtemperatuur stijgt constant. Dat leidt ertoe dat telers er over na beginnen te denken of hun gewas nog wel bij de gemiddelde temperaturen past. Dit nadenken ligt ook ten gronde aan het eerste gemberproject van Europa, weet de Oostenrijkse krant 'Der Standard'. De eerste gember uit het Oostenrijkse Burgenland kwam twee jaar geleden in de regio Seewinkel uit de grond.


Gember uit de regio Seewinkel / Foto: LGV/Seewinkler Sonnengemüse

Enkele kilometer zuidwaarts, in Oberwart, groeien de eerste Oostenrijkse wasabiknollen helemaal zonder aarde. Zij worden met een voedingsoplossing gevoed. Gezien de veranderende weersomstandigheden zal men in de toekomst nog wel meer van dit soort exotische producten uit Oostenrijkse teelt gaan zien.

Josef Peck, directeur van groententelerscoöperatie 'Seewinkler Sonnengemüse' en 'Gärtner Gemüse' bevestigt: "De klimaatverandering is bij ons al lang realiteit. En we kijken er voor de meerderheid positief naar. Door het warme en droge weer zijn er minder ziektes. Veel licht en zonnestraling staan gelijktijdig voor meer smaak."

Lees hier alles.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven