Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Receptenwedstrijd 'Potje Porei' voor imagoboost prei

Welke hobbykok maakt het lekkerste preigerecht?

Met de receptenwedstrijd ‘Potje Porei’ wil de sector de typisch Vlaamse groente haar verdiende imago teruggeven. De sector nodigt hobbykoks uit om creatief aan de slag te gaan en een feestelijk gerecht met prei te maken. Claudia Allemeersch, winnaar van het VTM-programma ‘de beste hobbykok van Vlaanderen’, zet haar schouders onder de wedstrijd als voorzitter van de jury. Haar recept vind je terug op www.potjeporei.be

Prei is een typische wintergroente. Maar te vaak blijft men steken in al te klassieke gerechten. Daarom nodigt de sector de Vlaming uit om prei op een originele en creatieve manier als hoofdingrediënt te verwerken in nieuwe recepten. Hobbykoks kunnen hun recept indienen. De vijf finalisten worden beloond met een Beka Cook’on kookpot en een pakket verse groenten (REO Veiling) of kaas (Brugge Kaas, Milcobel). De winnaar krijgt een etentje aangeboden voor 4 personen in ’t Aards Paradijs in Nevele. De plaatsen 2 en 3 krijgen een etentje aangeboden in hetzelfde restaurant voor 2 personen. ’t Aards Paradijs is uitgeroepen tot Beste Benelux groenterestaurant in 2011.



Aanleiding van de wedstrijd is het 25 jarig bestaan van de Kring preitelers West-Vlaanderen van Boerenbond. Samen met de REO-veiling, INGRO, Inagro en ADLO wil de kring de kwaliteit van deze typische West-Vlaamse groente onder de aandacht brengen. Naast de receptenwedstrijd zal in 2013 ook een consumentenonderzoek gebeuren en zullen de kopers, handelaars en exporteurs uitgenodigd worden bij de telers van deze groenten. Zij zijn de beste ambassadeurs van hun product. De volgende maanden zal de sector ook ‘Flandria’ en ‘Responsibly Fresh’ meer onder de aandacht brengen. Deze labels staan garant voor kwaliteitsvolle en duurzaam geteelde groenten.

Om de feestelijkheden af te sluiten organiseert de sector op 2 maart een Academische Zitting, gevolgd door een preifeest. Mogen we u vragen om via uw medium aandacht te besteden aan de receptenwedstrijd? Dit kan door te verwijzen naar www.potjeporei.be. Wie wil deelnemen aan de wedstrijd moet zijn recept insturen vóór 28 januari 2013. Dit kan via de website of via het secretariaat van de wedstrijd ‘potje porei’, Diksmuidsesteenweg 329B, 8800 Roeselare
Publicatiedatum: