Welke hobbykok maakt het lekkerste preigerecht?
Prei is een typische wintergroente. Maar te vaak blijft men steken in al te klassieke gerechten. Daarom nodigt de sector de Vlaming uit om prei op een originele en creatieve manier als hoofdingrediënt te verwerken in nieuwe recepten. Hobbykoks kunnen hun recept indienen. De vijf finalisten worden beloond met een Beka Cook’on kookpot en een pakket verse groenten (REO Veiling) of kaas (Brugge Kaas, Milcobel). De winnaar krijgt een etentje aangeboden voor 4 personen in ’t Aards Paradijs in Nevele. De plaatsen 2 en 3 krijgen een etentje aangeboden in hetzelfde restaurant voor 2 personen. ’t Aards Paradijs is uitgeroepen tot Beste Benelux groenterestaurant in 2011.
Aanleiding van de wedstrijd is het 25 jarig bestaan van de Kring preitelers West-Vlaanderen van Boerenbond. Samen met de REO-veiling, INGRO, Inagro en ADLO wil de kring de kwaliteit van deze typische West-Vlaamse groente onder de aandacht brengen. Naast de receptenwedstrijd zal in 2013 ook een consumentenonderzoek gebeuren en zullen de kopers, handelaars en exporteurs uitgenodigd worden bij de telers van deze groenten. Zij zijn de beste ambassadeurs van hun product. De volgende maanden zal de sector ook ‘Flandria’ en ‘Responsibly Fresh’ meer onder de aandacht brengen. Deze labels staan garant voor kwaliteitsvolle en duurzaam geteelde groenten.
Om de feestelijkheden af te sluiten organiseert de sector op 2 maart een Academische Zitting, gevolgd door een preifeest. Mogen we u vragen om via uw medium aandacht te besteden aan de receptenwedstrijd? Dit kan door te verwijzen naar www.potjeporei.be. Wie wil deelnemen aan de wedstrijd moet zijn recept insturen vóór 28 januari 2013. Dit kan via de website of via het secretariaat van de wedstrijd ‘potje porei’, Diksmuidsesteenweg 329B, 8800 Roeselare