Rob van den Ende, Gakon:

“Schermrenovatie is een vak”

Tholen - Van monteur naar schermspecialist, dat is het verhaal van een enthousiaste Rob van den Ende. Hij is de man bij Gakon die zich sinds een aantal jaar ontfermt over alles wat met scherming te maken heeft. Rob wordt in een vroeg stadium al betrokken in het offertetraject van offertes inclusief een scherm en hij blijft vervolgens betrokken bij het gehele proces; advies, werkvoorbereiding, begeleiding en bouwvergadering. Samen met zijn collega’s is hij druk met de scherminstallatieprojecten.

Renoveren
Een nieuwe trend is het renoveren van schermen. Door verschillende partijen wordt hij steeds vaker gebeld voor renovatieprojecten. Met een eigen schermploeg worden servicecontracten uitgevoerd door Gakon. Bewegende delen worden gecheckt, er wordt op gaten gecontroleerd, naar slijtageplekken gezocht en gerepareerd waar nodig. Daarnaast behoort ook een volledige vervanging van het huidige scherm tot de mogelijkheden.  Rob: ”Als oud-monteur herken ik gauw waar het precies aan schort. Die ervaring komt mij goed van pas. Door deze ervaring ben ik in staat om de theorie en de praktijk goed aan elkaar te koppelen." 

De aanvragen voor schermrenovaties zijn verschillend, niet alles gaat op jaarafspraak. Er wordt ook gebeld om schades en andere incidentele vervangingen uit te voeren.

Rob reist de wereld rond om de schermprojecten uit te voeren. Van Nieuw-Zeeland en Colombia tot Oostenrijk en …  Rilland. Vorige maand is er nog een project in Oostenrijk afgerond, in de kas van kwekerij Bauer. Hier zijn de aandrijfassen en de schermen succesvol vernieuwd. En in Nederland is onlangs het schermdoek bij Limagrain in Rilland opgeleverd.

Gakon is van oudsher een kassenbouwer, gespecialiseerd in het realiseren van turnkey glastuinbouwprojecten. Om snel te kunnen handelen bij een turnkeyproject, zijn intern korte lijnen nodig. Daarom zijn bijna alle afdelingen geïntegreerd, waaronder kassen, verwarming, water en  electra en uiteraard de schermafdeling. Rob: ”Ik merk dat ik het integreren van meerdere afdelingen prettig vind werken. Er kan snel geschakeld worden en dat is goed voor de voortgang. We hebben alles in eigen huis en zijn daardoor in staat om de klant snel en volledig te kunnen assisteren.” 

De Young Avag
Rob van den Ende is gevraagd om lid te worden van de Young Avag. In een groep met leergierige, energieke generatiegenoten gaat hij aan de slag met vragen die spelen binnen de glastuinbouwsector. Een voorbeeld van zo’n vraag is bijvoorbeeld hoe de Greenhouse Technology sector zich de komende 10 jaar gaat ontwikkelen.

Tijdens de 14 bijeenkomsten, die namens de Young Avag worden georganiseerd, wordt hier naar een antwoord gezocht. Tijdens de bijeenkomsten zal ook nog aandacht worden besteed aan clustervorming, investeringsklimaat, duurzaamheid, cultuur, technologie en “de internationale klant”.

Voor meer informatie:
Gakon Horticultural Projects
www.gakon.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven