Glastuinbouw en onderwijs ondertekenen convenant cursusonderwijs

Glastuinbouwondernemers, cursusaanbieders en de Hortibedrijfsschool hebben vandaag een convenant ondertekend, waarin zij zich committeren aan gezamenlijke inspanningen voor vraaggestuurd cursusonderwijs voor werknemers in de glastuinbouw. Met deze afspraak zetten de partijen een flinke stap op weg naar een leven-lang-leren.

Meer dan honderd vooruitstrevende glastuinbouwbedrijven, verenigd in de stichtingen Vakopleiding Glastuinbouw, geven met de ondertekening aan dat zij gestructureerd willen werken aan (bij)scholing van hun medewerkers. Zij zullen hun medewerkers stimuleren deel te nemen aan cursussen en trainingen die aansluiten bij hun bedrijfsvoering.
Cursusaanbieders Lentiz, InHolland en HAS Kennistransfer geven met hun ondertekening aan dat zij trainingen en cursussen zullen ontwikkelen die daadwerkelijk aansluiten bij de moderne kennisbehoefte van glastuinbouwbedrijven. De Hortibedrijfsschool heeft als organisator en regisseur een belangrijke rol in het formuleren van de actuele praktijkbehoefte en het stimuleren van de doorontwikkeling van passend aanbod daarbij. Daarnaast bewaakt de Hortibedrijfsschool de kwaliteit van de aangeboden cursussen en verleent zij vanaf komend voorjaar branche-erkenning aan cursussen. Het loket van de Hortibedrijfsschool is ondergebracht bij LTO Groeiservice in Bleiswijk. 

De Hortibedrijfsschool is een initiatief van de cao-partijen in de glastuinbouw. Met de groei en professionalisering van het tuinbouwbedrijfsleven is ook het besef gegroeid dat bijdetijds opgeleide medewerkers een cruciale factor zijn in de bedrijfsontwikkeling. Via het convenant en de branche-erkenning van de Hortibedrijfsschool krijgen ondernemers zicht op de juiste keuzes in het grote aanbod van opleidingen, trainingen en cursussen. Aanbieders die langs de lijn van het convenant vraaggestuurd modern en passend aanbod ontwikkelen, kunnen via dit initiatief rekenen op meer cursisten. Deelnemende cursisten op hun beurt kunnen via deze samenwerking kennis en kunde verwerven die hen beter voor hun werk kwalificeert. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven