22 april 2020

Slotevent BioBoost zal gaan over circulaire tuinbouw

22 april 2020 zal het slotevent van het BioBoost-project plaatsvinden. De bijeenkomst heeft als thema: Naar een circulaire (glas)tuinbouwsector. Diverse sprekers gaan in op de toekomst van de circulaire tuinbouw en de lessons learned vanuit het BioBoost-project. Het event start om 12.00 uur met een inloop en eindigt om 17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel.

Circulair ondernemen 
De circulaire economie wordt steeds belangrijker voor de glastuinbouwsector. Er zijn veel uitdagingen te overwinnen. Kwalitatief hoogwaardige- , betaalbare-, veilige- en gezonde tuinbouwproducten worden de standaard terwijl afval niet meer bestaat. Circulair ondernemen vraagt om innovatie en anders denken.

Juist de tuinbouwsector is in staat het verschil te maken en oplossingen te bieden. De tuinbouwsector staat bekend om de hoge toegevoegde waarde. Vanuit de opgedane ervaringen in het BioBoost-project en de diverse pilots zullen de mogelijke nieuwe oplossingsrichtingen worden aangedragen.  

Voor wie?
De circulaire economie zal iedereen in de tuinbouw keten gaan raken. Kwekers, zaadveredelaars, handelaren, financiers, beleidsmakers, transporteurs. 

Het event zal plaatsvinden in het World Horti Center, wat zich bevindt op Europa 1, Naaldwijk (Westland)

Programma
Diverse sprekers vertellen op welke wijze (technisch, organisatorisch/sociaal en financieel) zij hebben bijgedragen aan de stap om te komen tot een meer circulaire economie.
Tijdens het slotevent is er ook een markt waar producten worden getoond die het resultaat zijn van de vele pilots van het project. U kunt met de initiatiefnemers van gedachten wisselen over wat het betekent om een nieuw product te ontwikkelen. Daarnaast is het slotevent van BioBoost een uitstekend moment om te netwerken. Lees hier het volledige programma.

Aanmelden voor het slot-event kan hier

Bron: Greenport West-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven