Urban Farmer een van de 100 snelst groeiende beroepen

"Later als ik groot ben word ik urban farmer"

Urban Farming is een van de 100 snelst groeiende beroepen van de toekomst en de helft daarvan is niet of amper bedreigd door robots of kunstmatige intelligentie.

“De helft van de honderd snelst groeiende beroepen van de toekomst zijn en blijven mensenwerk”, zegt Ben Rogmans, partner bij het arbeidsmarktanalysebureau Intelligence Group (IG!), dat de lijst opstelde. 

De Belgische start-up Peas&Love heeft verschillende stadsboerderijen, waaronder één in Brussel en Parijs. “Het is onze bedoeling om steden groener te maken en ondertussen gemeenschappen te creëren. Dat verstaan we onder urban farming”, citeert Vilt.

Dat bevestigt ook bio-ingenieur Frank Nevens (UGent). “Stadslandbouw gaat niet over hoeveel kunnen we produceren, want de capaciteit van de gewone landbouw kan je toch nooit evenaren met de productie binnen de grenzen van de stad. Maar stadslandbouw heeft een sociaal en educatief belang: het is goed om mensen weer bewust te maken van waar voeding vandaan komt of hoeveel moeite het kost om groenten te telen.”

Bron: Het Nieuwsblad, Vilt


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven