areaal krimpt niet

Zestig procent van de Israëlische teeltbedrijven in veertig jaar tijd verdwenen

61% van de Israëlische teeltbedrijven is de afgelopen vier decennia verdwenen. Dat blijkt uit cijfers van het Israëlische Centraal Bureau voor de Statistiek over de periode 1981-2017. 

De daling van het aantal bedrijven betekende geen afname van het areaal. In plaats daarvan nam de gemiddelde grootte per bedrijf toe in die periode.

Onderzoek werd verricht om een uitgebreid beeld te krijgen van de staat van de Israëlische teelt, omdat de vraag naar woonruimte enkelen deed twijfelen over het gevaar hiervan voor de tuinbouwsector. 

De Israel Farmers Association schreef de afname in het aantal draaiende teeltbedrijven toe aan een gebrek aan winst. Een lid van de vereniging: "De regering moet een uitgebreid nationaal programma opstellen om het tuinbouwprobleem op te lossen, waarin mogelijkheden worden opgenomen om landbouwgemeenschappen te behouden door toerisme te ontwikkelen waarvoor op een nieuwe manier land en gebouwen gebruikt worden." Ook wordt erop gewezen dat de land- en tuinbouw aantrekkelijk moet blijven voor jonge mensen. 

Lees hier meer. 

 

 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven