Asaja, COAG en UPA kondigen nieuwe demonstraties aan in heel Spanje

Spanjaarden gaan vanaf eind januari weer demonstreren

De Spaanse landbouworganisaties Asaja, COAG en UPA hebben in een gezamenlijke verklaring een nieuwe reeks demonstraties in heel Spanje aangekondigd. Om de toekomst van de telers en boeren te garanderen, willen ze een duidelijk signaal geven aan de verschillende overheden en de andere spelers in de voedselketen. De eerste protesten zijn gepland voor de laatste week van januari.

“Praktisch alle telers en boeren hebben te lijden onder de lage prijzencrisis. De situatie is funest voor duizenden telersgezinnen”, zo klinkt het.

“Daarbij komt nog eens de aankondiging van bezuinigingen op de fondsen van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de Europese Unie, de daling van het landbouwinkomen en de handelsbelemmeringen voor de export. Redenen te over voor het protest", zo laten de landbouworganisaties weten.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat er gestaakt gaat worden in Spanje. Ook aan het begin van het seizoen was dat het geval. In november ging men ook al de straat op en deze maand werden er opnieuw groenten gedumpt. Vooral in aubergine en paprika zijn de prijzen voor telers reden voor stakingen en dumpingen. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven