Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO vertrouwt op goede samenwerking met Dijksma

"Een ervaren politica die weet wat er speelt in de samenleving.” Zo reageert voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland op de benoeming van Sharon Dijksma tot staatssecretaris van Economische Zaken.

Haar gebrek aan bestuurlijke ervaring in de agrosector noemt de LTO-voorzitter een aandachtspunt . “Maar ze is jong en ambitieus en zal zich zonder twijfel snel eigen willen maken wat er in de land- en tuinbouw speelt. Op korte termijn zullen we haar uitnodigen om kennis te maken met onze sector.”

Maat gaat er vanuit dat Dijksma het belang van de agrosector kent als een van de krachtige motoren van de Nederlandse economie. “De werkgelegenheid, export en de hoge bijdrage aan de handelsbalans tikken juist nu hard aan. We hebben er als LTO vertrouwen in goed met haar te kunnen samenwerken. Bij ons staat voorop de transitie naar een duurzame land- en tuinbouw en een gezond en leefbaar platteland.”

Volgens de LTO-voorzitter kent Dijksma het klappen van de zweep op het Binnenhof. Het nieuwe Europese Landbouwbeleid (GLB) en de gemeenschappelijke markt vormen ook het werkterrein van Dijksma. Maat: “De GLB-discussie zit in de eindfase. Er staat voor Nederland veel op het spel. De nieuwe staatssecretaris dient hier snel op te anticiperen. Het is dan immers van groot belang dat we in Brussel een stevige positie houden.”

Bron: LTO
Publicatiedatum: