Prominent wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2020

Tholen - De 34ste editie van de Tuinbouw Ondernemersprijs is gewonnen door telerscoöperatie Prominent. Het steekt daarmee rozenkweker SK Roses en potplantenteler Plantanious de loef af. Zoals gebruikelijk kwam een brede vertegenwoordiging uit alle hoeken van de tuinbouw naar de uitreiking in de Keukenhof en ook om gezamenlijk het glas te heffen op het nieuwe jaar.

Klik hier voor een fotoreportage

Spreker van de dienst was Ruud Veltenaar, filosoof, bijzonder hoogleraar, trendwatcher en wat al niet meer, die zijn licht liet schijnen over de dag van morgen. Hoe kan het, vroeg hij zich hardop af, dat wij, slim als we zijn, willen en wetens de enige leefomgeving die we hebben aan het kapotmaken zijn? Het kan niet anders, antwoordt hij daar dan weer op, of we zijn goed in de war. De mens is een soort die niet meer weet wie ze is, waartoe ze is en waar ze naar op weg is. We kunnen geen onderscheid meer maken tussen doel en bedoeling, we zijn door onze blinde focus op vermeerdering van eigen welvaart het belang van mens en planeet uit het oog verloren.


Ruud Veltenaar

De oproep is daarom: bezint u. Misschien moeten we het wel zoeken in versobering, misschien is minder verdienen en minder welvaart wel een deel van de oplossing. Misschien moeten we een economie inrichten die niet mens en aarde exploiteert maar dient en moeten we landen, sectoren en bedrijven langs die meetlat leggen. Wie of wat creëert welvaart, verplaatst welvaart of vernietigt welvaart? Pak de sustainable development goals van de VN - misschien wel onze beste poging een soort universeel moreel kompas te concretiseren - erbij en laat die leidend zijn in uw bedrijfsvoering.


Dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck in gesprek met de drie genomineerden

Goed jaar
Enfin, genoeg om je achter de oren te krabben, u moet de man er nog maar eens op nalezen. De bijeenkomst zelf diende echter nog een belangrijk doel, namelijk het presenteren van (een samenvattingen van) de behaalde tuinbouwresultaten van afgelopen jaar. In onderstaande video wordt e.e.a. samengevat:

De winnaar - of winnaars, dit jaar zijn het er in feite 29 - mag zich een jaar lang ambassadeur van de tuinbouw noemen. Jack Groenewegen en Jan Opschoor reageerden namens Prominent verheugd. “Het winnen van deze prestigieuze prijs is een enorme opsteker,
zowel voor onze medewerkers, als voor onze leden", aldus Jan.  "Het is ook een bevestiging dat we met de goede
ontwikkeling bezig zijn, ook binnen Coöperatie DOOR. Prominent neemt graag de rol van ambassadeur van de sector op zich komend jaar.”

Samen met de andere vruchtgroentemerken van
DOOR wordt gebouwd aan een nieuw pand dat vanaf medio dit jaar stap voor stap in gebruik wordt genomen.

De prijs wordt mede mogelijk gemaakt door een grote groep initiatiefnemers en sponsoren. Meer informatie leest u op de website.

Klik hier voor een fotoreportage


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven